Aquestes persones, que han d´estar en situació d´atur, es contractaran a jornada completa durant un període de sis mesos a través d´una oferta pública al Servei d´Ocupació de Catalunya. Tot i que en un principi s´han d´encarregar de les obres de l´Illa Cultural, també és previst que donin suport en feines menors de la urbanització del carrer de la Regata o bé reparacions diverses del centre històric.

L´agent groc, per la seva banda, haurà de realitzar tasques de conscienciació i ajuda a les persones que conviuran durant mesos amb les obres de rehabilitació del Pla de barris. Aquesta persona explicarà als residents els processos que es duran a terme en l´execució de cada una de les obres. Igualment, vetllarà perquè l´entorn de l´obra estigui cuidat i en condicions.

Tot i això, a partir del gener -encara no s´hauran escomès les feines del carrer de la Regata- l´agent groc recordarà als veïns el funcionament de la nova modalitat de recollida de residus al nucli antic, que s´implementarà a partir del dia 1. I és que el vehicle que fins ara passa els vespres a recollir les bosses d´escombraries gairebé porta a porta se substituirà per quatre punts de contenidors distribuïts pel centre.

El SOC (Servei d´Ocupació de Catalunya) col·labora amb plans de treball amb l´objectiu principal de rebaixar les llistes d´aturats i, al mateix temps, desenvolupar accions previstes en els programes de lleis de barris. El regidor d´urbanisme de l´Ajuntament de Solsona, Martí Abella, explica que el consistori ja havia demanat anteriorment aquest tipus de servei: «mitjançant aquest programa ja vam contractar un delineant, un Agent d´Ocupació per al Desenvolupament Local (AODL) i un arquitecte».

Abella afirma que la contractació d´aquests cinc nous treballadors s´ha dut a terme, bàsicament, «per la consolidació de l´edificació en mal estat i per la realització de les tasques arqueològiques». El motiu de la demanda d´agents era «rebaixar el cost» del personal en les obres, segons el regidor d´Urbanisme de Solsona.

La demanda d´aquests treballadors, amb un contracte de sis mesos, té un cost zero per a l´Ajuntament, ja que els sous són finançats per la Generalitat.

Remodelació de la Regata

D´altra banda, el regidor d´Urbanisme, Martí Abella, explica que el projecte de remodelació del carrer de la Regata, que inclou un tram del carrer dels Dominics, es preveu aprovar en Junta de Govern Local aquest desembre, amb les previsions que en el decurs del mes de gener se´n pugui aprovar l´adjudicació de les obres.

Pel que fa al projecte executiu de la biblioteca que s´ha de construir a l´Illa Cultural, l´equip de govern treballa perquè s´enllesteixi també el mes de gener.