El novembre en va posar un a exposició pública que, segons ADAPA, només pretenia arreglar l'ensulsida de rocs produïda per les pluges de la primavera però que no tenia en compte que amb les pluges d'aquesta tardor l'esfondrament del talús es va agreujar fins al punt de fer intransitable part de l'ampliació del vial que va ser l'origen de tota l'obra, afectant el llit de la riera i una font. ADAPA considera que el consell comarcal té una oportunitat 'única' i 'immillorable' d'esmena.

L'associació mediambiental demana que el Consell Comarcal de l'Anoia prepari i executi un nou projecte 'del tot sostenible', que restauri l'entorn natural, que reconstrueixi un paratge 'emblemàtic' de Cabrera d'Anoia que afavoreixi el benestar social sinó millorant el benestar ambiental. Així, demana l'enderroc de l'actual mur d'escullera.

Segon ADAPA, després de més d'un any i mig de començar les obres, el resultat és un vial 'tan estret com abans però més insegur', on s'ha de regular el pas dels vehicles mitjançant semàfors provisionals i subjectar els fanals amb cordes perquè no caiguin al torrent. A més, els responsables de l'associació afirmen que s'ha perdut l'entorn natural i el llit de la riera i la font del Llorer s'ha colgat de pedres i terres, afectant de retruc l'espai protegit de les Valls de l'Anoia.

A més, recorda ADAPA, l'ensorrament del mur de pedres ha fet palesa la raó de ser dels arbres centenaris, que es van tallar per fer una obra 'absurda' i 'a corre-cuita' abans de les darreres eleccions municipals que va malmetre l'entorn natural del Torrent de Canaletes.

'Aquests arbres eren els que d'una forma natural fermaven la llera del torrent i garantien la solidesa del mur natural, el que no han aconseguit les pedres de dues tones sobreposades artificialment, que s'han ensulsit amb les pluges', han criticat els responsables de l'associació mediambiental.

Al parer d'ADAPA, la necessitat d'eixamplar un vial, per important que sigui per a la comunicació entre diferents nuclis d'un poble, no pot ser una 'excusa' per malmetre el patrimoni natural i històric. Segons explica l'ens, el 77% del terme municipal de Cabrera està inclòs a l'espai natural protegit Valls de l'Anoia de la Xarxa Natura 2000.