Els detinguts han estat: Marian M., de 34 anys, veí de Terrassa i de nacionalitat romanesa; Constantin F., de 36 anys, veí de Castelló d´Empúries i de naciolitat romanesa; Israel S. P., de 35 anys, veí de Corbera de Llobregat i de nacionalitat espanyola; Miguel Ángel B. L., de 32 anys, veí d´Esplugues de Llobregat i de nacionalitat espanyola; i Lucian B., de 39 anys, veí de la Jonquera i de nacionalitat romanesa.

Els fets van ocórrer el 31 d´octubre passat quan els Mossos d´Esquadra van rebre la denúncia del robatori d´un camió carregat de material esportiu a la localitat de Figueres. El camió va ser sostret mentre el conductor dormia.

Gràcies al testimoni del conductor, els Mossos d´Esquadra de Martorell van poder localitzar el vehicle en un aparcament de sorra d´Esparreguera. En el mateix aparcament hi havia altres vehicles i objectes robats, com ara semiremolcs, plaques de matrícules, estris per poder intercanviar matrícules i maquinària utilitzada per desballestar els vehicles que, posteriorment, venien com a ferralla. El valor total de la mercaderia robada que els policies van poder recuperar supera els dos milions d´euros.

El modus operandi d´aquesta banda era sostreure els vehicles sense aplicar la força, utilitzant la complicitat dels conductors dels mateixos camions. Un cop tenien els vehicles els portaven a l´aparcament d´Esparreguera per desballestar-los.

Els detinguts van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat amb càrrecs.