Aquesta fàbrica es dedica a la producció de material d’embalatge i actualment dóna feina a 48 persones, i en els propers dos anys té previst ampliar la plantilla entre 15 i 20 persones. L’execució d’aquest vial està encallada perquè l’associació de veïns ha presentat al·legacions a la proposta de modificació urbanística que cal aprovar per poder dur a terme les obres.

L’empresa Sorsa necessita disposar d’un nou accés a la seva indústria, entre altres motius, per poder complir els requisits que li exigeix la legislació de riscos laborals. La construcció d’aquest nou vial s’ha inclòs en un projecte que també preveu fer una intervenció integral de rehabilitació del Guixaró. Aquesta iniciativa té un cost total de 660.000 euros. La meitat es finançarà amb diners públics procedents de les ajudes que atorga el Govern català a través del Pla Director de les Colònies del Llobregat. L’altra meitat la hi posarà Sorsa, fet que ha destacat positivament l’alcalde de Casserres, Serafí Costa.

En declaracions a aquest diari, Josep Rojas ha lamentat que, després d’un procés de vuit anys des que es va començar a parlar de la necessitat de disposar d’un nou vial fins que es va arribar a la redacció d’un projecte, aquesta actuació estigui encallada.Aquesta empresa necesita un nou accés per facilitar les entrades i sortides dels vehicles que transporten els seus productes. L’actual accés és molt estret i poc adient per al trànsit de vehicles pesants. L’empresa proposa fer un nou vial d’accés que alhora permetria separar i delimitar clarament la zona destinada a activitat industrial amb els corresponents espais de càrrega i descàrrega de la zona dels habitatges de la colònia.

Rojas, que a més del seu càrrec a Sorsa és soci d’una empresa que és propietària de les naus industrials de l’antiga colònia, ha lamentat l’oposició de l’associació de veïns del Guixaró al projecte. «Presenten al·legacions uns veïns que en realitat no ho són perquè només hi viuen els caps de setmana». Sigui com sigui, Rojas ha estat clar: si en un període de temps raonable no pot disposar d’un nou accés, marxarà del Guixaró. «Si no podem dur a terme el projecte tal com l’hem plantejat, separant la zona d’activitat industrial de la zona d’habitatges de la colònia, haurem de marxar». Rojas ha argumentat que si mai hi hagués algun accident per no tenir els accessos adequats com marca la llei, el responsable en seria ell.

Avui, responsables de l’Ajuntament de Casserres s’entrevisten amb el director general d’Urbanisme, Joan Ganyet, per trobar solucions al problema.