Un dibuix de Pol Clotet Guitart, de Fals i de 12 anys, és el guanyador del concurs de dibuix «Nadal a Regió7», que ahir a la tarda va fer entrega dels seus guardons a l’auditori de Caixa Manresa, en un acte de lliurament amb el músic Natxo Tarrés (Gossos) i el Llumet, la mascota del Ricoh Manresa, com a convidats especials. L’obra de Clotet representa, enmig d’un esclat de colors i uns traços vigorosos, «un avet abstracte», segons el seu jove autor, i s’utilitzarà per il·lustrar la portada del suplement de Nadal d’aquest diari, que es publicarà el 20 de desembre. També il·lustrarà la felicitació nadalenca d’aquesta casa.

En total, més de 250 joves de fins a 18 anys van presentar els seus dibuixos al concurs, que tenia com a principal reclam per al vencedor una consola Nintendo Wii, un llapis de memòria USB i un diploma, a més de l’esmentada publicació a la portada del suplement i a la felicitació de Nadal.

Clotet es va endur el principal lot de regals, però no va ser l’únic que va marxar carregat cap a casa. Durant l’acte, es va fer entrega d’un reproductor de DVD portàtil, un diploma i un llapis de memòria USB a la navassenca de 9 anys Marina Vilà Vendrell, autora del segon premi; un reproductor MP4, un diploma i un llapis de memòria USB per a la manresana de 15 anys Mireia Ribalta Rosell, guanyadora del tercer premi; i un diploma i un llapis USB per als set finalistes: Maria Soler Caus (Gironella, 14 anys), Hernán Pollina Nana (Puig-reig, 7 anys), Karen Pujols Tamasecs (Gironella, 4 anys), Ousama Asakiou (Manresa, 10 anys), Ferran Fitó Gasol (Manresa, 14 anys), Judit Pladevall Vilavendrell (Artés, 12 anys) i Fatima Akhazzan (Manresa, 11 anys). A tots ells es va fer entrega, igualment, d’una reproducció de la seva obra en forma de portada de diari.

A més, els 50 millors classificats del concurs també van rebre un llapis de memòria USB (vegeu la llista completa de noms a l’edició de Regió7 de dissabte passat, 6 de desembre). Els guanyadors que no van poder assistir a l’acte podran recollir el seu premi a la seu del diari a Manresa, al carrer de Sant Antoni Maria Claret, 32.

L’encarregat d’elegir els guardonats i els finalistes ha estat un jurat format per Marc Marcè, director de Regió7; Enric Badia, redactor en cap; Salvador Redó, cap de fotografia; Bet Padró, dissenyadora gràfica; i Jordi Cirera, dissenyador gràfic.

Marcè, que igual que Gonçal Mazcuñán, president executiu de Regió7, també va ser a l’acte d’entrega de premis, va destacar que el concurs «Nadal a Regió7» ha nascut per «donar un punt de vista nou, fresc i diferent al suplement i a la felicitació de Nadal del diari» i va assegurar que la d’enguany serà «la primera d’una llarga llista de convocatòries».

Quant al nivell de les propostes presentades pels lectors més joves de Regió7, Marcè va remarcar que «tots els 10 dibuixos finalistes i força més haurien estat molt vàlids per il·lustrar la portada del nostre suplement de Nadal».