L’escrit, fet «en representació d’una part dels propietaris dels sectors SUPr1, SUPr8 i SUPs1», assenyalava que «els propietaris que estem en contra d’aquest pla director tenim més del 50% dels terrenys afectats», i demanava que les signatures d’aquests es trametin a la Generalitat «fent constar que els propietaris de les finques afectades no desitgem que aquestes propietats s’incorporin a la proposta de l’ARE, tal com ha estat redactat, i que es torni així a la situació establerta al pla general» local.

L’escrit, adreçat a l’alcalde, fa referència a unes paraules d’aquest en el «context de la reunió informativa [...] que l’Ajuntament va convocar el dia 4 de desembre. Segons aquestes paraules, si més del cinquanta per cent dels propietaris del terreny afectats no aprovàvem el pla director de les ARE, aquest pla no s’executaria», diu el document. Un dels propietaris afectats ha comentat a aquest diari que «li hem agafat la paraula. Si ell diu que caldrà tenir en compte la nostra opinió i que s’haurà d’estudiar, a veure si és cert», afegeix. Segons aquesta mateixa font, les signatures recollides representen 41 propietaris, 64 parcel·les i aproximadament 77.800 m2 de superfície, «una mica més de la meitat» del total.

L’alcalde, Jaume Monné, considerava ahir que s’havia fet una «interpretació parcial i interessada» de les seves paraules i recalcava que «mentre estem en període d’exposició encara tenim possibilitats de negociar alternatives amb els propietaris, i al final de la negociació és quan podrem determinar si hi ha voluntat majoritària de tirar endavant». Les signatures recollides, afegeix, es tindran en consideració, però també, segons Monné, s’haurà «d’analitzar amb detall aquestes voluntats». Igualment caldrà veure, diu, «si després de les negociacions estan disposats a acceptar altres propostes».

Monné manifesta que «hem d’exhaurir totes les vies de diàleg possibles» i «esgotar tots els camins per veure en quina situació queden les persones que es puguin sentir perjudicades i si algunes de les voluntats les podem salvar amb la primera o la segona proposta, i tornarem a parlar amb els propietaris».

L’oposició vol que es faci una consulta popular

Els quatre grups de l’oposició -Bloc Olesà, ERC, PP i Partit Olesà Independent- han entrat al consistori una moció demanant que es debati per ple la possibilitat de fer una consulta popular sobre l’ARE i que sigui vinculant. A part, els diferents grups han recollit nombroses signatures de ciutadans que s’oposen al projecte redactat, i alguns també han presentat al·legacions davant de l’administració. Entre altres consideracions, tots els grups coincideixen que 899 habitatges són massa. El Bloc, a més, demana que es canviï l’equip redactor.