Jordi Ausàs, conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat, va entregar, ahir, nou de les onze màquines llevaneu que el Govern català proporcionarà als ajuntaments dels Pirineus per millorar les comunicacions a l´hivern. L´acte d´entrega de les claus va fer-se, al punt del migdia, a Martinet.

De les onze màquines llevaneu només se n´han donat nou de moment, perquè les dues restants són una ampliació d´aquesta convocatòria que estaran disponibles a final del mes de gener i seran per als ajuntaments de Vansa i Fórnols, i Josa i Tuixén (Alt Urgell) i per a Ger i Meranges (Cerdanya). Aquesta mesura pretén oferir solució als problemes de circulació i comunicació que provoca la neu a l´hivern, tot i que tal com va destacar el conseller Jordi Ausàs, «també permeten dur a terme activitats de manteniment i obres durant la resta de l´any». Amb aquesta adjudicació de màquines llevaneu, Ausàs també va voler remarcar la voluntat del Govern de «millorar la cohesió del territori tot i la corresponent separació per administracions». Ausàs va expressar la voluntat del Govern català de donar «servei i mitjans als nuclis petits amb molt territori».

Aquesta inversió, que puja fins als 1,8 milions d´euros, s´emmarca dins la segona convocatòria que el departament de Governació i Administracions Públiques ha concedit des del 2005. Aquell any es van entregar fins a deu vehicles llevaneu amb una inversió d´1,6 milions d´euros. Entre les dues convocatòries s´han invertit, doncs, 3,4 milions d´euros i ara ja es disposa de 21 vehicles llevaneu.