Ho expressava així l´alcalde, Joan Planella, just després de descobrir la placa commemorativa de l´acte. Planella va destacar «la important transformació que s´ha fet en el que era un edifici malmès fins a convertir-lo en un punt de referència i d´informació juvenil». L´estrena d´aquesta instal·lació per a joves posa, a més, el punt final a un procés de reforma de la zona que va començar l´any 2005 amb la construcció de la plaça del Regne de Mallorca, que és just a sobre d´aquest nou local.

Eugeni Villalbí, secretari general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, també va assistir a la inauguració i va mostrar-se convençut que «en moments de crisi no podem deixar sola la gent jove» i que «cal continuar invertint en infraestructures d´aquestes característiques perquè aquest col·lectiu obtingui el suport social i el consell que necessita». D´altra banda, Lluís Casanovas, regidor de Joventut de Puigcerdà, va subratllar que «poder obrir el local és un esdeveniment únic, perquè suposarà la millor eina d´orientació i acollida per a molts nois i noies de la capital de la Cerdanya». El regidor cerdà va referir-se a aquest local com «una mostra del compromís que el consistori té envers els més joves, amb la intenció de millorar la qualitat de vida a la ciutat i tenir cura d´aquest grup d´edat i de les seves múltiples inquietuds». Casanovas va agrair també «l´esforç que hi ha posat l´administració catalana, amb el tècnic de Joventut al capdavant i el treball de la brigada municipal».

El nou local de joves consta de tres sales diferents, amb l´objectiu d´organitzar-hi tallers i activitats, i té una recepció general on hi ha ordinadors i on la tècnica de Joventut del consistori atendrà les diferents consultes i repartirà tríptics sobre temes que puguin preocupar el jovent, com tot allò relacionat amb el consum de drogues o amb la prevenció de malalties de transmissió sexual. En total, la instal·lació ocupa una superfície d´uns 120 metres quadrats.