Des de la institució s'aposta clarament pel desenvolupament d'aquesta infraestructura que es considera 'estratègica' i una opció 'dinamitzadora' pel territori. La Cambra ha volgut aglutinar la voluntat del teixit empresarial i, després de mantenir converses amb diferents agents, liderar la petició del món econòmic del Bages perquè la comarca es postuli com a candidata a acollir l'aeroport corporatiu que preveu el Pla d'aeroports, aeròdroms i heliports de Catalunya elaborat per la Generalitat a finals de l'any passat.

Segons la Cambra, el projecte d'aeroport corporatiu és una oportunitat per al Bages ja que es convertiria en un pol d'atracció i generació d'activitat econòmica. Pels membres de la Cambra, l'aviació corporativa té unes 'grans perspectives de creixement' en els propers anys ja que dóna resposta a les necessitats d'eficiència en els desplaçaments de grans companyies multinacionals. Per ells, amb l'aeroport corporatiu, el Bages esdevindria la porta d'entrada a Catalunya de directius d'aquestes empreses.

La Cambra de Comerç de Manresa, a més, considera que l'aeroport podria convertir-se en un motor d'activitat econòmica relacionada amb el món de l'aviació i la indústria aeronàutica. La pròpia activitat d'aquesta infraestructura també contribuiria al desenvolupament del sector turístic del territori.

És per tot això que la Cambra creu que el Bages no pot deixar perdre aquesta oportunitat i cal que aposti clarament pel projecte d'aeroport. Segons la Cambra, es tracta d'un projecte 'estratègic per al futur del territori' i és necessari aconseguir un consens entre els agents polítics i socials perquè pugui tirar-se endavant 'de manera seriosa'.

Punts forts del Bages

El president de Cambra de Comerç de Manresa, Manel Rosell, considera que el Bages disposa de punts molt favorables per aconseguir la candidatura del futur aeroport corporatiu com que disposa d'un teixit industrial molt important i, en concret, d'un sector fort específic lligat metal·lúrgia que propiciarien a aquesta infraestructura un entorn 'racional' i 'competitiu'.

Així mateix, Rosell assegura que la comarca té unes 'bones comunicacions' i està 'ben situada geogràficament'.

Competència en el 'bon sentit'

Rosell ha reconegut que la candidatura d'aeroport corporatiu que vol presentar l'Anoia suposa una 'competència' però matisa que 'en el bon sentit paraula'. Tot i així, ha recordat que serà la Generalitat la que escollirà l'emplaçament definitiu de l'aeroport corporatiu de Catalunya.

'Nosaltres hem treballat la nostra candidatura d'una altra manera. Som una societat més gran i amb més complexitat des del punt de vista empresarial', ha explicat Manel Rosell referint-se a l'Anoia.

Malgrat això, Rosell ha dit que la Generalitat encara no han fet públics els terminis per presentar la candidatura i que haurà de ser llavors quan es presentin els projectes.