L´home va passar a disposició judicial ahir a mig matí al jutjat de Solsona, ja que Torà pertany a aquest partit judicial, i no va sortir-ne fins gairebé quatre hores més tard, a 2/4 de 3 de la tarda. Per tal d´evitar la presència dels informadors, un vehicle dels Mossos d´Esquadra va situar-se just davant la porta del darrere del jutjat, on fins fa poc acostumaven a introduir els detinguts, mentre F. T. entrava per la porta principal. Una vegada feta la declaració davant el jutge, el presumpte homicida va sortir de l´edifici judicial dins un cotxe de la policia autonòmica pel garatge dels baixos del jutjat.

Alguns dels veïns que s´havien aplegat a la plaça Major, seu del jutjat de primera instància de Solsona, van criticar durament les maniobres de distracció dels Mossos, que actuaven per ordre del jutge, i van recordar casos relativament recents, quan joves solsonins detinguts amb petites quantitats de substàncies estupefaents «eren passejats emmanillats per tota la ciutat». Amb el pas de les hores, els grups de veïns que s´havien aplegat als voltants de la seu judicial per poder veure el detingut es van diluir a poc a poc.

Tot sembla indicar que l´homicidi es va produir després d´una forta discussió familiar, quan F. T. va disparar un o dos trets (segons les diferents versions) a la seva dona amb una escopeta. Tot seguit, l´acusat va sortir de casa seva i va deixar el cos d´Anna Garrofé encara amb vida, però uns quants minuts més tard va tornar al domicili i va ser detingut pels Mossos d´Esquadra i traslladat a la comissaria de Solsona, on va fer la primera declaració. El jutge de Solsona, que instrueix el cas, va decretar immediatament el secret de sumari.