augurar, ahir al matí, les noves dependències de la residència de la tercera edat i centre de dia L´Atzavara. A l´acte d´inauguració van assistir el diputat de Cooperació al Desenvolupament i Assistència Local de la Diputació de Barcelona, Jordi Labòria; la regidora de la Gent Gran de Sant Joan, Paquita García, i l´alcalde del municipi, Ezequiel Martínez, a més de gairebé un centenar de veïns i usuaris de L´Atzavara.

Concretament, a l´edifici s´hi han fet obres d´ampliació que permetran «satisfer gairebé totes les demandes», segons va explicar Martínez. Així, el remodelat edifici disposa de 46 places de residència, 15 per al centre de dia i 25 per al menjador col·lectiu, que es distribueixen en tres plantes. Als baixos hi ha situats els despatxos dels professionals que hi treballen, el menjador, la bugaderia i altres serveis indispensables per al funcionament diari de la residència i centre de dia. A la primera planta hi ha l´esmentat centre de dia i les instal·lacions per fer els tallers de rehabilitació i el gimnàs. Les habitacions per als residents se situen a la planta superior.

Per la seva part, el diputat de Cooperació al Desenvolupament i Assistència Local de la Diputació de Barcelona va apuntar la importància que té aquesta obra «en aquesta època de crisi, on cada cop serà una mica més difícil inaugurar residències».

Aquest canvi suposa una ampliació també del nombre de treballadors, de manera que es disposarà de 23 llocs de treball. Així, la regidora de la Gent Gran va destacar que, «a més de donar servei a una bona part de la població, també es donen oportunitats als ciutadans de Sant Joan». Tanmateix, Martínez va anunciar que també s´estan duent a terme millores en la infraestrucura existent. Així, «posarem al dia, i al mateix nivell, tota la part vella». A més, l´alcalde de Sant Joan també va destacar que es preveu construir una nova residència d´avis «per adaptar-nos al futur».

D´altra banda, s´ha produït un canvi en la gestió del centre, ja que el Patronat Municipal Assistencial ha delegat la gestió econòmica i tota la infraestructura de l´equipament en l´empresa ASER, que va obtenir la concessió de la gestió, mitjançant un concurs, per un període de 4 anys.