En la redacció de les bases l’Ajuntament, finalment, ha limitat l’accés a les naus a les persones que acumulin, com a mínim, cinc anys d’empadronament al municipi. Igualment, es limitarà la possibilitat d’obtenir-ne una per persona, per tant, si un empresari forma part de dues empreses, una de les sol·licituds serà descartada. Si es presenten més de 18 demandes, el consistori farà un sorteig públic per assignar les naus. El termini per presentar sol·licituds ja és obert. Amb el procés d’adjudicació de les naus fixat, el problema per als empresaris adjudicataris pot arribar dels bancs, ja que seran els que hauran de concedir els crèdits als emprenedors. El preu de les naus és de 202.000 euros les grans i 105.000 euros -totes dues tarifes, sense IVA- les petites. La poca disponibilitat a l’hora de concedir crèdits podria fer perillar el projecte. És un temor que ha expressat l’Ajuntament, que ha situat el projecte com un dels més importants del mandat.

Segons ha explicat l’alcalde, Josep Pous, la previsió és que el termini per presentar demandes es tanqui el 7 de febrer. Per formalitzar aquesta inscripció caldrà abonar una fiança de 2.000 euros i presentar una memòria tècnica que expliqui el projecte que es voldrà desenvolupar a les naus. El 16 de febrer el consistori farà l’obertura de sobres dels demandants i pels volts del dia 21, segons ha detallat Pous, se celebrarà el primer sorteig del procés. En aquest sorteig es decidirà quins projectes accediran a les 18 naus. L’endemà se n’aprovarà l’adjudicació provisional, de manera que durant els primers dies de març es farà públic oficialment. Aquest calendari fixa per a final d’abril l’adjudicació definitiva dels tallers i el sorteig específic que assignarà a cada empresari la seva nau. En aquest moment els empresaris que hagin estat beneficiats en el primer sorteig ja hauran d’haver ingressat al consistori una paga i senyal, que és de 50.000 o 25.000 euros, depenent si aspira a una de les naus grans o bé a una de les petites. En cas que alguna nau quedi per adjudicar, les bases preveuen que l’Ajuntament la pugui concedir directament, per a la qual cosa tindrà dos anys de marge.

L’alcalde ha explicat que una vegada començat el procés, la costrucció és prevista enllestir-la en vuit mesos, de manera que es podran estrenar durant el segon semestre de l’any que ve.

La construcció dels equipaments comportarà una injecció a les arques municipals, que les ajudarà a superar el descens d’ingressos provinents de llicències urbanístiques.