Les obres d´ampliació de la depuradora ja han estat adjudicades i tenen un import aproximat de 7 milions d´euros, segons l´Agència Catalana de l´Aigua, des d´on fan ressaltar que ara els esforços se centren a enllestir els projectes constructius, previs a la posada en marxa dels treballs.

L´obra comportarà una ampliació tant de l´estació depuradora d´aigües, pròpiament dita, com també de la línia de tractament de fangs.

Els municipis que estan connectats a aquest equipament són Olesa, Esparreguera, Collbató i Abrera, i també el barri de Ca n´Amat i el municipi del Bruc (Anoia). Ara fa uns anys, a causa del creixement de la població de la comarca, es va obrir un debat sobre si calia construir una segona depuradora o bé ampliar aquestes instal·lacions, i, finalment, va ser aquesta segona l´opció escollida. La decisió, segons va manifestar la Generalitat en el seu moment, va ser presa després d´elaborar un estudi sobre les necessitats del tractament d´aigües residuals, on van participar també els municipis afectats, que van posar sobre la taula les seves previsions de creixement.