El regidor d’Economia, Josep Casasayas, va argumentar que aquest pressupost serà «el full de ruta del govern de CiU aquest any», i que es caracteritzarà per «la contenció en les despeses corrents» i l’increment «en les inversions», gràcies als ingressos que l’Ajuntament rebrà per la cessió de la gestió de l’aigua, una operació que s’acabarà de concretar al pròxim ple i per la qual l’Ajuntament obtindrà prop de «12 milions d’euros».

Casasayas va argumentar que l’important increment de les inversions «permetrà realitzar» actuacions molt importants, entre les quals va citar «les millores que es realitzaran a l’antiga N-II» per tal que aquesta via «deixi de partir Martorell en dos», així com «l’arranjament del pont del Diable», la «construcció d’un centre d’interpretació del patrimoni» i la plaça que es farà als voltants de l’antic hospital de Martorell.

El regidor d’Hisenda va dir que es faran altres actuacions importants, com «les obres al nou camp de futbol», la construcció d’un gran gimnàs, la finalització de les obres de l’Ateneu i actuacions «més petites» però «importants», com l’adquisició de noves motocicletes per a la Policia Local i l’adquisició de material per a l’emissora de ràdio i l’Escola de Música, entre d’altres. Casasayas va recalcar, a més, l’esforç de contenció fet en l’apartat de la despesa corrent, tot i que va voler remarcar que es faran esforços de caire social en aspectes com la dotació d’una partida de 500.000 euros per a la compra de llibres de text a partir del curs de ve, que es mantindrà en el «pressupost del 2010».

L’oposició es va dividir entre els que van aprovar el pressupost (ERC i PP van votar-hi a favor) i els que s’hi van oposar (PSC i ICV). El regidor d’ERC Jordi Parera va ressaltar el «caràcter atípic» del pressupost per l’entrada a la partida d’ingressos de la cessió de la concessió de l’aigua, «un pressupost de gran envergadura», semblant al d’anys anteriors en matèria de despeses comunes però reforçades a la partida d’inversions, per la qual cosa «ningú no pot quedar al marge de la seva aprovació, sigui en sentit positiu o negatiu». Francesc Arpal (PP) va reclamar una «renovació de l’oferta cultural», va lamentar que en un pressupost de la mida de l’aprovat «la partida de la llei de la dependència resulti tan baixa», i va acabar qualificant el pressupost de «bo i continuista» respecte al de l’any anterior.

ICV va votar-hi en contra argumentant, a través del seu portaveu, Xavier Gómez, que «la privatització del servei de l’aigua obre la porta a altres privatitzacions», mentre que des del partit socialista (PSC) van votar-hi en contra criticant «que pràcticament tot l’ingrés patrimonial provingui de la concessió de l’aigua», establint que la formació socialista no «creu en un pressupost» fet sense càlculs reals i amb aproximacions, al·ludint a les xifres rodones d’algunes partides. El PSC es va mostrar crític amb algunes de les inversions previstes per l’equip de govern, al qual va acusar de «vendre» l’aigua de Martorell.

Abans de la votació, Casasayas va voler deixar clar que l’Ajuntament «no vendrà l’aigua», sinó que «s’ha realitzat una concessió» d’una gestió que resultava «deficitària» pels problemes d’aconseguir aigua de qualitat, fet que havia portat a haver-ne de comprar.