El ple extraordinari de Vilanova del Camí convocat per abordar el cadastre va acabar sense cap acord, i amb el consistori dividit i enfrontat com mai. Cap dels quatre punts que proposaven els regidors convocants (IPV, PP i l'ex de C's, Inma González) no va ser aprovat en les més de tres hores de ple. Havent estat impossible, tant en aquest ple com en el de mig mes abans, pactar cap iniciativa conjunta, l'equip de govern (PSC-IC) declara que continuarà buscant solucions amb la Gerència, però admet que s'acollirà a l'opció que en els pressupostos generals de l'estat s'apliquin valors més baixos del 2% estipulat de pujada cadastral.

Durant tota la sessió es van repetir els ingredients dels darrers plens, divisió total, crits i l'expulsió per part de l'alcalde Joan Vich d'un regidor, per insults. El ple, convocat per IPV, PP i la regidora no adscrita Inma González, va omplir la sala de sessions, mentre que un centenar de veïns, segons l'Ajuntament, i 400, segons l'oposició, seguien el debat davant el consistori, on s'havia instal·lat una pantalla de televisió i un altaveu. Els convocants presentaven quatre propostes en relació a disminuir l'impacte dels valors cadastrals: la reducció al 0,4% del coeficient municipal, la constitució d'una comissió de seguiment amb representants de tots els grups, una reunió conjunta dels grups amb la Gerència i, finalment, la creació d'una partida pressupostària que retorni l'import cobrat de més de l'IBI. Les quatre votacions van ser tombades per la coalició que governa al municipi, amb el suport puntual en algunes de les propostes d'ERC i CiU. L'Ajuntament del PSC-IC assegura que "continuarem treballant amb els nostres veïns. Amb els valors cadastrals hi ha hagut un greuge, i aconse- guirem una repercussió mínima".

El regidor d'Urbanisme vilanoví, i portaveu socialista, Carles Majoral, confirma que, malgrat la negativa de la Gerència, continuaran les negociacions per buscar la rebaixa dels valors cadastrals, però que durant aquest interval o fins a la propera revisió, el 2012, "no hi haurà cap puja. Ajustarem l'IBI perquè no es pagui més que a Igualada". Enguany, l'Ajuntament l'ha rebaixat del 0,99 al 0,76 i el continuarà abaixant el 2010 amb l'objectiu que l'import a pagar no continuï augmentant. "L'Ajuntament recaptarà d'IBI el 2010 una quantitat equiparable al 2009". Majoral també avança que s'acolliran a la disposició transitòria dels pressupostos generals de l'estat, que permetrà el 2010 i el 2011 que ajuntaments que van fer la revisió cadastral el 2007 puguin aplicar tipus inferiors al 2%.

L'oposició mostra, per la seva banda, la seva disconformitat total amb les mesures que emprèn el govern vilanoví. Manel Caparrós, d'IPV, critica especialment la possibilitat de fer una excepció als pressupostos estatals. L'independent afirma que "és una cortina de fum, no seria factible fins al febrer del 2010". També apunta contra els socialistes per "no haver contemplat crear una partida per devolucions del que ha percebut l'Ajuntament als veïns. Moralment, no poden quedar-s'ho". Caparrós retreu a l'Ajuntament que "no ha obert cap porta al diàleg, en cap de les quatre propostes que oferíem", i manifesta que "en la reunió que hem fet amb el Cadastre, també eren allà l'alcalde, els seus regidors, una assessora i una interventora, fiscalitzant-nos".

Respecte a les accions de l'oposició d'IPV i el PP, Majoral manté que "són les seves tàctiques de desgast: repartir pamflets, portar gent als plens, cridar, insultar, però només eren 100 persones, i això no és ni l'1% dels vilanovins".