Per contra, la Generalitat nega que tingui cap deute amb l´ens comarcal i assegura que els ajuts del primer trimestre escolar es paguen sempre a principi de febrer.

L´entitat comarcal ja ha anunciat que no podrà afrontar més costos escolars mentre no els arribin els diners d´Educació. Albert Muntada, conseller d´Ensenyament del Solsonès, afirma que la Generalitat encara els deu ajuts del curs passat, que el Consell ha hagut d´assumir i avançar als centres educatius, juntament amb tots els pagaments de transport des del setembre passat.

Per la seva banda, el Departament d´Educació ha respost a les acusacions dient que els diners del primer trimestre s´abonaran a principis de febrer i apunta que cap pagament s´ha fet fora del termini habitual. A més, fonts del departament han alertat que l´ens comarcal s´ha gastat més diners dels que tenia pressupostats.

Albert Muntada, però, assenyala que el deute és de prop de 240.000 euros, fet que impedeix que el Consell pugui fer-se càrrec de les despeses dels menjadors escolars dels primers tres mesos d´aquest curs. El conseller comarcal d´Ensenyament declara que «tot i la manca de finançament, estem suportant els costos de transport escolar i hem avançat alguns diners a centres educatius perquè puguin seguir donant menjar al seu alumnat».

Muntada, que aquests dies ha parlat amb diversos directors d´escoles per tractar la situació, explica que el mateix president del Consell, Marià Chaure, ha mantingut converses amb la Generalitat per accelerar els pagaments, però que no és previst que la situació es desencalli «abans de quinze dies, segons el departament». Des del Consell s´apunta que és la primera vegada a la història que l´organisme del Solsonès ha d´endarrerir els pagaments a les escoles de la comarca.

El resposable d´Ensenyament valora que «el principal problema és que, a banda de no haver cobrat res d´aquest curs, una situació que el Consell podria trampejar, el Govern ens deu encara part dels menjadors del curs passat, una situació del tot insostenible».