El rector, Josep Maria Armesto, aconsellat pels tècnics, ha pres aquesta mesura preventiva per evitar mals majors. Ara s´està redactant un projecte per arranjar l´església i poder-la reobrir al públic, tot i que encara no s´ha establert un calendari d´execució.

El problema és que les les bi- gues han anat cedint amb el pas del temps. Això ha provocat que el seu pes i el de la teulada recolzin directament damunt de la volta, feta de pedra. A còpia d´anys de suportar aquesta situació, el punt d´aquesta volta s´ha anat deformant. Això ha provocat que les petites escletxes que hi havia feia temps a la nau central cada cop siguin més grans. El rector ha explicat que, a més, damunt de la volta també s´acumula material caigut de la teulada que també necessita una intervenció de sanejament i estabilització. Les esquerdes fa anys que hi són, però la inestabilitat actual és més greu. La manca de manteniment d´aquest valuós temple -s´hi conserva una talla romànica original i un notable altar barroc del segle XVIII- ha fet que el pas del temps hi hagi fet forat. Per això, la possibilitat que una part de la volta cedeixi s´ha de prendre seriosament. «L´arquitecte que s´ho va venir a mirar em va dir que era una temeritat» mantenir el temple obert al culte. Fins ara, en aquesta església s´hi celebrava una missa cada diumenge a les 10 del matí. Armesto relata que els tècnics que va mirar-se la volta li va dir que «podia caure». Per això, li van aconsellar que es tanqués al públic. El campanar també té diferents esquerdes.

Ara, el rector està esperant de rebre el pressupost dels treballs d´arranjament que s´hi hauran de fer. «Entre el que puguem aconseguir del bisbat de Solsona, l´Ajuntament i els veïns del poble mirarem d´arreglar-ho». El rector ha explicat que es calcula que el cost de l´obra pot situar-se en uns 200.000 euros. Armesto ha detallat que el bisbe de Solsona, Jaume Traserra; els representants de l´Ajuntament de Montmajor i també els veïns d´aquest nucli, i ell mateix com a rector, s´han reunit per analitzar la situació i s´han compromès a fer-hi sengles aportacions per poder dur a terme les obres de restauració necessàries. El rector ha explicat que «es tracta d´un patrimoni molt valuós, i val la pena mantenir-lo. Jo algun dia marxaré, però l´obra quedarà aquí , això és dels veïns del poble». A més, mossèn Josep Maria Armesto ha obert un compte corrent perquè tothom qui ho vulgui pugui fer les seves aportacions per col·laborar en la restauració de l´església de Correà. El número del compte corrent és el 0100018393 de La Caixa.