Per poc que pugui Isòvol ajudarà a l´empresa d´obra pública Flotats a mantenir la pedrera que des de l´any 1975 explota al seu terme municipal. Així ho ha assegurat l´alcalde de la població, Esteve Maurell, que ha remarcat que la pedrera dóna feina directa i indirectament a diverses famílies del poble i que, a més, l´activitat industrial de l´empresa aporta uns ingressos al municipi en concepte d´impostos que posteriorment reverteix en els veïns. Fa uns dies l´empresa constructora va anunciar que a la pedrera li queda un termini de vida d´entre deu i quinze anys a causa, principalment, de la renovació de permisos que ha de fer la Generalitat.

L´equip de Govern d´Isòvol veu de bon ull l´acció que la constructora desenvolupa a la pedrera, així com el procés de regeneració que aplica a cada zona ja buidada. Així, tot i que admet que la decisió sobre la continuitat de l´explotació no recau en el consistori, Maurell ha apuntat que, si el departament de Medi Ambient els fa alguna consulta sobre la fi de l´extracció de mateiral rocós, la posició de l´Ajuntament serà la de donar suport a la continuitat de l´activitat. En aquest sentit, el batlle ha explicat que la pedrera representa actualment una de les poques indústries que pot tenir el poble i ha recordat que «de ramaderia no ens queda, no es fàcil instal·lar nous tallers i amb els temps que corren encara ho serà menys... Si hi ha alguna indústria, s´ha de conservar».

Daltra banda, l´Ajuntament d´Isòvol està satisfet amb l´aspecte que va adquirint la pedrera i es comença a plantejar què farà de l´espai una vegada marxin les màquines excavadores. Així, l´alcalde ha apuntat que, el que té clar és que s´haurà d´aprofitar com a espai lúdic ja que, per un altre costat, el poble no disposa de gaire zones al terme municipal per a fer-hi parcs o zones d´esbarjo. Tot i que encara queden molts anys perquè s´hagi d´afrontar el projecte, l´alcalde ha apuntat a tall d´exemple que el nou pendent creat a la pedrera permetria fer-hi un parc acuàtic, equipament inexistent a la Baixa Cerdanya. En l´espai de la pedrera, l´Ajuntament hi té terrenys, tot i que bona part són de la mateixa empresa, segons ha explicat l´alcalde.

L´empresa constructora Flotats va rebre la concessió d´explotació de la pedrera fa 34 anys per tal de poder abastir de matèria primera les obres que s´han anat fent a la comarca. L´alcalde d´Isòvol ha recordat que, als inicis de portar-se a terme l´activitat, hi va haver al poble un moviment de rebuig que, amb el pas dels anys, s´ha anat diluint. L´empresa és ara una de les de més pes a la Cerdanya.