Més "nostàlgic i ètnic" que 'Enramblao' --primera part de l'espectacle que va portar a Barcelona el març del 2003--, 'Enramblao 2' mostra la "decadència exquisida" de La Rambla i el Raval i apunta cap al Paral·lel, on els números de varietés no tenien fi durant els "anys gloriosos de després de la Transició".

El 'peep-show' Tabú, els mariners passejant pel port, els estenedors del Raval i els llocs de venda d'animals són alguns dels detalls que Amargo recull en aquest espectacle en què a més de "molt flamenc" hi ha boleros, blues, una versió d''El cant dels ocells' i rumba catalana, en part tocats en directe per Edit Salazar.

Alguns suports audiovisuals alternaran les imatges amb el ball. Amargo hi apareix en una ocasió amb els seus fills passejant per La Rambla i comprant animals. El ballarí ho ha destacat perquè és la primera vegada que apareixen els seus fills en escena. La seva dona, la bailaora Yolanda Gálvez, fa ja molts anys que participa en els seus espectacles.

Aquest "pols latent de la ciutat" que vol ser 'Enramblao 2' inclou també música àrab i números acrobàtics de circ que, a l'hora de coreografiar, "tenen més llicències" que els ballarins de flamenc, gènere que és "més percutiu", ha observat.

"Amargo a preu dolç", ha promocionat somrient el ballarí en parlar del cost de les entrades i referint-se a l'època de crisi, que espera que no repercuteixi en l'assistència del públic tot i que els divendres no hi haurà funció, perquè Amargo passa actualment dos dies a la setmana a París per qüestions de feina.

EL JOVE DALÍ ESPERA

Entre els pròxims projectes del granadí hi ha encarnar el pintor català Salvador Dalí de jove en la pel·lícula que dirigirà Philippe Mora si aconsegueix "els diners que li fan falta" perquè arrenqui el projecte. Amargo ha lamentat que cap institució televisió d'Espanya hagi volgut donar suport al rodatge mentre que sí que han rebut aportacions econòmiques d'Austràlia i el Regne Unit.