La peculiaritat de l'espectacle és que no hi ha instruments tradicionals, sinó que la música neix d'instruments quotidians com botes, caixes de mistos o cubells d'escombraries, entre d'altres. Durant una hora i 40 minuts, els espectadors es sotmetran a un festival de ritmes i comèdia visual protagonitzada per artistes que, en alguns casos, procedeixen directament d'espectacles de carrer. De fet, el concepte 'Stomp' va néixer a Gran Bretanya al 1991 a mans d'un grup d'animadors de carrer.

Un dels integrants del grup, Nathaniel, ha detallat que es tracta d'un espectacle visual que combina el llenguatge del ritme -els artistes usen el seu cos i objectes quotidians que tots tenim a l'abast-, moviment, ball i comèdia visual. Nathaniel ha detallat que cada persona de les vuit que hi ha a l'escenari té un rol diferent, ja que algunes persones són ballarins i d'altres procedeixen directament dels espectacles de carrer, sense haver estat mai abans en un teatre actuant. 'Això dóna un punt d'improvisació a l'espectacle, que en cada representació és diferent', ha indicat.

El grup no usa cap instrument musical tradicional sinó que crea la melodia a través d'una combinació de sons diferents que fan amb objectes. 'No és un espectacle on només hi ha soroll sinó que fem música a través dels objectes', ha remarcat Nathaniel que ha afegit que aquesta significació fa que Stomp es pugui interpretar arreu del món perquè es basa 'en un llenguatge universal'.

A més, Stomp interactua amb el públic i busca que al final de l'espectacle sigui l'auditori qui faci els seus ritmes. 'Volem encomanar el ritme a tothom que ens ve a veure', ha afirmat Nathaniel que ha destacat que tant nens com gent gran marxa del teatre movent els peus o el cap.

Aquesta serà la primera vegada que Stomp actua a Girona, després de fer-ho a altres ciutats catalanes com Barcelona i Lleida. El grup britànic farà un total de sis funcions a l'Auditori de Girona, l'estrena serà el dijous a les nou de la nit, divendres la funció serà també a les nou i pel dissabte s'han programat dues funcions a les set i a dos quarts d'onze i el diumenge dos més a les sis i a dos quarts de deu.

Un dels programadors de l'Auditori, David Ibànez, ha remarcat que aquest és un nou repte per a ells ja que amb aquest espectacle abracen un nou estil i també s'obren a un nou públic.

Aquest concepte d'espectacle ha rebut nombrosos reconeixements arreu del món, com quatre nominacions als premis Emmy de la música, la participació en una gala de l'entrega dels Óscar de Hollywood o protagonitzat un conegut espot de televisió de la marca de begudes Coca-Cola.

Actualment hi ha cinc companyies que representen aquest concepte arreu del món i cada dos anys es van fent càstings per incloure nous artistes entre les seves files. Destaca la multidisciplinarietat dels integrants del grup, ja que hi ha ballarins, percussionistes, artistes de carrer i actors.