Els personatges d'un pintor de moral flexible i d'una pintora turmentada els ha valgut als dos artistes optar a un guardó considerat pels crítics com l'antesala dels Oscar. D'aquesta manera 'Vicky Crsitina Barcelona' optarà com a mínim a dues nominacions, posant en qüestió les nombroses crítiques que van assenyalar-la en ser estrenada com el pitjor film del famós realitzador novaiorquès.

Javier Bardem ha rebut aquest dijous a la tarda una nova empenta per la seva projecció dins Hollywood.

Bardem, que ja va endur-se un Globus d'Or en l'edició anterior pel seu paper d'assassí en sèrie a 'No country for old men' dels germans Coen, tornar a optar aquest premi gràcies a la seva interpretació d'un pintor que viu a Barcelona i fa trontollar la moral de dues turistes americanes de visita a la ciutat catalana. Optar a aquest premi també el situa en una posició immillorable per aconseguir la seva tercera nominació als Oscar.

La cerimònia dels Globus d'Or comptarà aquest any amb més d'un actor espanyol nominat ja que Penélope Cruz també optarà a aquest guardó en la categoria de millor actriu secundària per la mateixa pel·lícula. Cruz va ser assenyalada per alguns crítics com el millor del film d'Allen. L'actriu va donar vida a una pintora turmentada que manté una relació d'amor i odi amb el personatge de Bardem.