La sala d’exposicions de la Fundació Caixa Manresa acull des d’avui fins al 25 de gener la mostra Territoris fantàstics de la literatura infantil i juvenil, comissariada per l’especialista Pep Molist. En un recorregut per onze contes i novel·les clàssiques del gènere, els visitants podran conèixer els llocs de pas que en cada narració permeten als seus protagonistes saltar del món real a l’imaginari. La inauguració tindrà lloc avui, a les 8 del vespre, en un acte obert a tothom en el qual també se celebrarà un concert de Pascal Comelade, Pep Pascual i Gerard Meloux.

L’illa del tresor, Charlie i la fàbrica de xocolata, Alícia al País de les Meravelles i Harry Potter i la pedra filosofal són alguns dels onze títols que Molist ha escollit per transportar els visitants pels territoris fantàstics de la literatura. La mostra és pensada per a tots els públics, tot i que el gros dels contes i les novel·les s’adrecen a nens i nenes d’entre 8 i 12 anys. La mostra també inclou tres il·lustracions d’artistes de renom en el sector que donen una mirada nova a aquests clàssics de les lletres, com la que va fer recentment Elena Odriozola sobre Peter Pan.

Paral·lelament a l’exposició se celebraran tres activitats puntuals. El dimarts 23 de desembre, a les 6 de la tarda, la companyia Pamipipa representarà l’espectacle de titelles Vivubel·la Vivaldi, per a infants a partir de 2 anys. El dimarts 30, a la mateixa hora, Susagna Navó explicarà els Contes que es pengen i es despengen, per a nens a partir de 4 anys. El 15 de gener se celebrarà una taula rodona amb el tema «Vull que el meu fill esdevingui lector. Per on començo?», amb Nati Calvo, Carles Jódar i Joan Portell.