Dilluns a les 6 de la tarda es posaran a la venda les entrades per a les 31 funcions de teatre, música i cinema que tindran lloc a la Sala Petita del teatre Kursaal de Manresa durant el primer semestre del proper any. Una xifra rècord per a un espai que en el primer mig curs (febrer-juny del 2007) va tenir una ocupació del 30% i ja s’ha ubicat, només un any i mig després, en el 80%, tal com va afirmar ahir Valentí Oviedo, gerent del Kursaal.

La ferma voluntat dels responsables de l’equipament de potenciar la programació entre setmana i la consolidació de les propostes que ofereixen Cineclub Manresa i Imagina’t (espectacles infantils) fan que la nova temporada que s’encetarà el dia 8 de gener sigui la de «la consolidació», segons Oviedo. Fins al 4 de juny, la sala rebrà 11 concerts de música d’estils diversos, 7 obres de teatre de petit format, 8 projeccions cinematogràfiques i 4 espectacles adreçats al públic familiar.

Un dels aspectes més rellevants de la nova programació de la Petita és la continuació de l’aposta per les creacions locals. En el terreny musical, l’espai acollirà sengles concerts dels joves grups manresans Projecte Bu i Croma, així com l’actuació d’un duet de talents que està triomfant amb la seva proposat d’unir Mozart i el jazz, el pianista Manel Camp i el saxofonista Llibert Fortuny.

En l’aspecte teatral, les festes de la Llum portaran a Manresa l’estrena de Contra el progrés, el text amb què el dramaturg manresà Esteve Soler, especialista en cinema de Regió7, va arribar a ser un dels cinc premiats, d’entre sis-centes cinquanta propostes, en el darrer festival de Berlín. La companyia Teatre al Detall, dirigida pel santvicentí Josep Maria Segura i interpretada per Dani Arrebola, Txell Botey i Xavi Idáñez, escenificarà l’obra, que combina comèdia i horror.

Totes les funcions de la Sala Petita començaran a les 9 del vespre, tret dels quatre espectacles infantils, que ho faran els dissabtes a 2/4 de 6 de la tarda. Les entrades, sense numerar, tindran un preu de 10 euros per al teatre i la música (amb promocions de 3x2), de 6 per a les actuacions infantils i de 4 per a les projeccions cinematogràfiques. Tots aquests preus també tenen descomptes.