A més de programar música independent, els organitzadors destinaran el 20% dels beneficis a un projecte educatiu de Tanzània.

Jaume Carrera, membre de l’empresa Promocions Independents, que impulsa l’acte, explica que feia temps que parlaven d’organitzar «un acte d’aquestes característiques. Inicialment vam pensar de fer-ho a l’estiu, però en entrar en col·laboració amb el Consell Municipal de Solidaritat de Manresa els fets es van precipitar». Aquesta entitat els va proposar de participar en la campanya «Per un consum responsable al Nadal» i el festival va decidir participar-hi i engegar el projecte, que destinarà una part dels beneficis a una iniciativa solidària. «Des del Consell de Solidaritat Municipal, que engloba 23 ONG diferents, ens van proposar diversos projectes i vam decidir apostar per un que podia ser més proper a la gent», afirma Carreras. Concretament, es treballarà amb l’entitat Inshuti, que intervé a Rwanda, Burundi i el Congo i que impulsa una millora en l’educació dels nens de Kigoma (Tanzània) per intentar oferir-los la possibilitat d’educar-se i deixar el carrer.

El festival, a més de programar música independent, vol donar acollida a un ampli sector de públic amb diferents tipus d’actes. Per això, a partir de les 6 de la tarda s’obriran portes al teatre de la Societat Coral l’Estrella, amb l’actuació de Unity Common, una formació que combina la dansa, l’art del hip-hop i les projeccions audiovisuals. A continuació, començaran els concerts, que es preveu que s’allarguin fins a les 3 de la matinada i que només seran interromputs per una botifarrada popular que es farà al voltant de les 9 del vespre. El cost de la botifarrada s’inclourà amb l’entrada, així com el d’un disc de recopilació amb una cançó de cada formació participant que es donarà als assistents a l’acte. Les entrades tindran un preu de 8 euros de forma anticipada i 10 a taquilla, i es podran adquirir a La Tazzina, Sibelius, Cal Manel, La Taverna dels Predicadors i el Vermell de Manresa, i El Celler de Sant Vi-cenç de Castellet.

La intenció de l’organització és encetar així una cita que esdevingui fixa en el calendari al voltant d’aquestes dates nadalenques i que promocioni tant la solidaritat com el consum responsable a través de diverses formacions musicals. «Volem que sigui un projecte que es faci de forma anual i que es vagi ampliant el cartell amb grups d’arreu de l’estat. De moment, hem apostat per bandes de la comarca que ja tenen un bagatge musical important, i molts dels quals amb discos o maquetes a l’esquena», apunta Carreras.