L'actriu Leticia Dolera presidirà el jurat del premi Plácido de Plata de l'onzena edició del Festival Internacional de Cinema Negre de Manresa. El Fecinema, que se celebrarà entre el 18 i el 22 de novembre, disposarà d'un dels jurats més internacionals que ha tingut mai. Dolera, una de les intèrprets amb més projecció del cinema espanyol, formarà part del jurat que atorgarà la distinció a la millor pel·lícula al costat de la directora del Centro di Studi del Cinema Italiano, Daniela Aronica, el crític de La Vanguardia, Salvador Llopart, l'escriptora de novel·la negra, Alicia Giménez Bartlett, i Antonio José Navarro, un dels crítics i historiadors cinematogràfics més prestigiosos de l'estat.

Dolera, que es va donar a conèixer amb les seves aparicions a les sèries de televisió Al salir de clase, Los Serrano i Hospital Central, últimament ha tingut papers destacats a les pel·lícules Imagining Argentina, Besos de gato, El otro lado de la cama i Habitaciones separadas.

D'altra banda, el jurat que atorgarà el Premi Plácido al millor curt serà presidit pel director de cinema i director del Festival Internacional de Cine Cinema Jove de València, Rafael Maluenda. Serà acompanyat dels crítics de cinema Miguel Fernando Ruiz de Villalobos, Antoni Messa, l'escriptor nord-americà David Hall i el membre de la junta de Cine Club Manresa, Enric Tierz.

Enguany, el Fecinema atorgarà el Premi Plácido de Plata a la millor pel·lícula de cinema negre; el Premi Plácido al millor curt (enguany s'han rebut 62 propostes i el treball guanyador serà premiat amb 3.000 euros), el Premi Toni Galindo al millor disseny d'imatge, que recollirà el dibuixant sevillà Bernardo Jiménez Tomán, autor del cartell d'aquesta edició (La màfia del casino), i els premis Plácido d'Honor en reconeixença de la trajectòria dels professionals de la indústria.

El festival, que ultima la seva programació, s'inaugurarà amb La cinta blanca de Michael Haneke, premiada a Canes, que no es podrà veure a les sales comercials fins al 2010.