Per segon any consecutiu Manresa serà l´escenari del segon Campionat de Scrabble dels Països Catalans el proper 21 de novembre. Després de l´experiència positiva viscuda la tardor passada, el Club Scrabble Manresa torna a assumir l´organització d´un obert que pretén difondre el coneixement didàctic de la llengua catalana a través d´un joc popular que compta amb aficionats de diferents generacions.

Amb la voluntat d´afavorir al màxim la participació de persones vingudes d´arreu dels territoris de parla catalana, l´organització ha concentrat la competició en una única jornada. L´organització estudiarà subvencionar part dels desplaçaments dels participants que vinguin a Manresa des de fora de les comarques de Barcelona. Les regles del joc acceptaran totes les varietats lingüístiques existents del català, més enllà de l'estàndard central. Així s'acceptaran mots del balear, el rossellonès, l'alguerès, el valencià o el nord-occidental.

Superar rondes

L'obert es disputarà seguint les normes del sistema de competició suís que s´organitza amb rondes. Hi haurà premis econòmics pels tres primers classificats, per la millor jugada i per la millor puntuació individual en una partida, mentre que el vencedor serà recompensat amb 300 euros.

El torneig se celebrarà a l'Hotel Pere III de la capital del Bages el dissabte 21 de novembre. Amb motiu de la competició, el club organitzador disposa d´una pàgina web amb informació detallada de l'esdeveniment (www.clubscrabblemanresa.cat). Les inscripcions es poden fer fins el 19 de novembre a un preu de 10 euros.