El Festival Zoom s'uneix a la celebració del 50è aniversari de TVE Catalunya dedicant la secció Cult TV a dues joies televisives produïdes a Sant Cugat: La saga de los Rius i La plaça del Diamant. Ambdues sèries es projectaran en el marc de la setena edició del certamen.

A La plaça del Diamant se'ns explica una història individual que es transforma en la imatge d'una època agitada: la guerra i la postguerra espanyoles. Van necessitar-se un total de dos anys per preparar l'adaptació a la televisió de la novel·la de Mercè Rodoreda, i van participar en el rodatge més de 100 actors i més de 120 tècnics. Una aleshores desconeguda Sílvia Munt va ser l'escollida per interpretar la protagonista després d'un disputat càsting i, gràcies al seu paper de Colometa, l'actriu va impulsar una sòlida carrera.

El Festival Zoom també vol celebrar els 50 anys de TVE Catalunya amb la projecció del primer capítol de La saga de los Rius, considerada tot un clàssic de la història de la televisió. Basada en els relats d'Ignasi Agustí Mariona Rebull i El viudo Rius, la sèrie va ser una de les produccions més cares realitzades per Televisió Espanyola fins a la data: va assolir els seixanta milions de pessetes (amb una mitjana de cinc milions per episodi).