La 15a edició del Saló del Manga va aplegar 60.000 persones aquest cap de setmana al recinte La Farga, de l'Hospitalet de Llobregat. Una "xifra excepcional" segons el director, Carles Santamaria, i que demostra per quin motiu és el "més considerat" en àmbit europeu. Les activitats dedicades a la moda japonesa van ser les més ben rebudes pels assistents, que van agrair poder escoltar Yuka, una estrella de música pop japonesa.

El 35 % dels còmics que es venen a l'estat espanyol són manga, una xifra que dóna la mesura de la presència que tenen els personatges de ficció nipona. I un percentatge que explica l'èxit d'assistència del saló més important del gènere que se celebra anualment al continent europeu.

Enguany es va celebrar també la 2a edició dels premis del Saló del Manga, que volen reconèixer els millors manga publicats a Espanya, DVD d'anime i canal o programa de televisió espanyol dedicat al manga i a l'anime. Els guanyadors van ser escollits per votació popular mitjançant el web de Ficomic. Els premis no tenen dotació econòmica i la finalitat és saber quins són els millors manga segons el públic. El guardó al millor manga infantil el va guanyar El dulce hogar de Chi, de Konami Kanata. El premi de la categoria de manga adult va ser per a Pluto, de Naoki Urasawa i Osamu Tezuka.