El Gran Wyoming i Jorge Javier Vázquez han estat els més ovacionats aquesta nit a la gal·la de lliurament dels 56º Premis Ondas, plena de gags humorístics, i que ha tingut lloc al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

El presentador i actor Arturo Valls ha exercit de mestre de cerimònies al més pur estil Hugh Jackman, i amb esmòquing, barret de copa alta i bastó s'ha marcat un ball inaugural acompanyat de ballarines.

A aquest primer número s'ha sumat l'equip del musical "Spamalot" (Tricicle), capitanejat pel rei Arturo (Jordi Bosch), que ha anat reapareixent al llarg de la cerimònia en breus gags d'humor.

Els presentadors de la gal·la, Àngels Barceló i Carles Francino, han lliurat en primer lloc els Ondas radiofònics, on un emocionat Joseba Martín rebia el premi a la trajectòria pels seus vint anys al capdavant de "La jungla sonora" (Radio Euskadi) i agraïa amb català "l´atreviment" del jurat.

L'ambient del Liceu ha anat escalfant-se a mesura que pujaven a la palestra rostres televisius com els joves Maxi López o Javier Calvo qui, acompanyats de les actrius Blanca Romaní o Ana Martín, agraïen el premi la millor sèrie per "Física o Química" (Antena 3). Arturo Valls va trencar el premi enmig del show.

Per l'escenari, també han recollit els seus premis la presentadora i el professor de "Fama" (Cuatro), Paula Vázquez i Rafa Méndez, seguits de Michael Robinson que, amb el seu "Informe Robinson" (Canal Plus), ha apel·lat al president del Reial Madrid: "Florentino no has de buscar a més galàctics, que els tinc tots jo".

Però l'ovació ha arribat a la platea del Liceu amb la irrupció del Gran Wyoming i la seva col·laboradora Usun Yoon, que han bromejat sobre l'accent català que pronunciava en coreà Yoon, i han lloat la "intel·ligència" del jurat per guardonar com a millor programa d'actualitat el seu "Intermedio" (La Sexta).

Com ja és habitual, diferents actuacions musicals s'han anat intercalant amb el lliurament de premis i, en aquesta ocasió, han cantat Leona Lewis, Pastora Vega, Norah Jones (amb alguns problemes d'arrencada tècnica) o els belgues Millow.

Un dels guardons més esperats i controvertits de la nit, el de Jorge Javier Vázquez com a millor presentador, ha arribat amb aplaudiments i càntics al Ondas inclosos per part del presentador, que ha agraït el suport de l'audiència en "Salvame" (Telecinco), un programa "erroni, probablement estúpid i molt boig".

En el plànol interpretatiu, Gonzalo de Castro i una emocionada María Castro han recollit els seus guardons a les millors interpretacions, als quals més tard s'ha sumat Blanca Portell com Ondas al Caràcter.

Bromes sobre la crisi econòmica, Barack Obama o la soprano Montserrat Caballé han servit de interludi al lliurament de premis a "Madrileños por el mundo", la minisèrie sobre el 23-F de TVE o a la cadena hondurenya Radio Globo, que ha agraït la "resistència" del seu país en moments de "crisis política".

En record a Antonio Vega i a José Luis López Vázquez, Macaco o Fito Cabrales, de Fito i los Fitipaldis, han agraït els seus Ondas musicals, el primer amb un especial record "al talent dels músics del carrer", alhora que Carlos Baute ha rebut acompanyat per Marta Sánchez els seus dos Ondas per "Colgado en tus manos".