El Festival Europeu de Telefilms, el Zoom, va obrir-se ahir al vespre a Igualada amb els millors ingredients. Per l'escenari de l'Ateneu van passar primeres espases de l'escena audiovisual i teatral catalana i estatal, en una gala presentada per Pep Planas, que es posa a la pell de Joan a Ventdelplà. En ell va recaure la presentació del primer film de la secció oficial, del total de nou que s'hi projectaran, Violetes, el qual va tenir el seu repartiment de luxe per pujar a l'escenari: Mercedes Sampietro, Laura Guiteras i María Delgado.

A Violetes, el pes del telefilm recau en Mercedes Sampietro, que hi interpreta el personatge d'Emma, en el que és el seu treball número cent al món del cinema i la televisió. També hi surt Laura Guiteras, coneguda per la seva participació a El cor de la ciutat. Violetes és produïda per In Vitro Films, Conta Conta Produccions, Canal 9, Televisió de Catalunya, Canal Sur i Tubio Producciones.

Record per López Vázquez

La gala va començar mitja hora abans, amb Jordi Comellas, el director del certamen, dedicant unes paraules de record a "un dels millors actors que ha donat l'Estat, José Luis López Vázquez, que ens va deixar dilluns". Posteriorment, va donar el trofeu de reconeixement a la trajectòria a Antonio Ozores, el gran comediant del cinema espanyol, que va recollir la seva filla Emma. També van pujar a l'escenari de l'Ateneu Miquel Canet -president de l'entitat-, el flamant president del Consell Comarcal, Marc Castells, i la regidora de Cultura d'Igualada, Maria Enrich, per fer explícit el seu suport al Zoom.