Es tracta d’una proposta que convida a l’escenari infants d’entre un i dos anys perquè escoltin un concert i interactuïn amb el muntatge.

L’espectacle del primer Rexics, que es podrà veure el proper 14 de maig a la Sala Gran del teatre Kursaal de Manresa, ja ha tingut molt bona acceptació. De fet, prop de 200 infants bagencs de vuit escoles bressol i llars d’infants ja hi han confirmat la seva participació. Es tracta d’alumnes que pertanyen als centres manresans L’Espurna, La Lluna, Petit Príncep, L’estel, El Solet i Picarol; al santvicentí El Niu i al santjoanenc El Xiulet.

Cristina González, membre d’El Galliner, explica que «és una iniciativa de l’Auditori de Barcelona, que ha implantat a ciutats com Granollers, que fa dos o tres anys que el fa amb bons resultats. És una proposta similar a ‘Cantània’, però per a nens més petits, d’1 o 2 anys. Per això, no canten i fan més aviat d’oients, interactuant a vegades amb els actors i els cantants que participen a l’espectacle».

De moment, pares d’alumnes i mestres ja van poder participar dissabte passat en una primera sessió de formació que va servir per mantenir els primers contactes amb l’espectacle que representaran.

Es tracta d’Aigua, un concert que com el seu nom indica estarà marcat per aquest líquid, que en algunes ocasions es farà present a l’escenari i, en altres, estarà més amagat en el si de les cançons. L’audició la portaran a terme sis instrumentistes amb la veu, el piano, el violí i el clarinet. El repertori, que constarà d’unes divuit composicions diferents, ha estat curosament seleccionat en referència a aquesta relació amb l’aigua.

Tant Cantània com Rexics són dos projectes impulsats per l’Auditori de Barcelona, que en la seva secció formativa proposa diferents espectacles relacionats amb l’educació musical i amb la voluntat de crear espais d’intercanvi i de reflexió al voltant de tot allò relacionat amb l’educació musical a Catalunya. El projecte educatiu de l’Auditori ja fa vuit anys que es desenvolupa i té una implantació arreu del país a través dels seus muntatges.