Si la fira aplega cada tardor el bo i millor de la creació cultural del país en el camp dels espectacles d´arrel tradicional, també és habitual que els signataris d´alguns dels projectes siguin de la Catalunya central. La 12a Fira Mediterrània no es queda curta i aproparà als espectadors un bon grapat d´actuacions dels intèrprets de casa nostra.

L´artista convidat, Carles Santos, disposarà de la Polifònica de Puig-reig i de l´Orfeó Manresà en l´espectacle que s´oferirà dissabte al migdia a la plaça Major de Manresa. Una gran proposta basada en la veu i en el llegat del cant coral a Catalunya que posarà en dansa més de dues-centes persones.

Santi Arisa protagonitzarà un dels concerts més esperats, Tot és en tot, basat en la poesia de Miquel Martí i Pol. El grup bagenc Amanida Folk presentarà el seu tercer disc, El guerxo i la donzella. El sallentí Jordi Fàbregas, juntament amb Maurizio Martinotti, Toni Torregrossa i Joan Soler, presentarà l´espectacle musical Mar Mur. El DJ Danny Márquez, amb el músic Marcel Casellas, oferirà l´espectacle de house aborigen ajornat l´any passat per la pluja.

Un dels premis de la fira va recaure l´any passat en el Sopar de Nadal de La Guapa Teatre. La companyia barcelonina oferirà diversos passis d´un projecte que, amb l´actor manresà Carles Goñi entre els responsables, es presenta com una farsa de màscares políticament incorrecta sobre la condició humana amb l´excusa argumental d´un àpat nadalenc i familiar. La companyia igualadina Teatre Nu escenificarà Avi Ramon, una obra de titelles sobre els vincles afectius entre els nens i la gent gran. El muntatge Trifulkes de la Katalanatribu, amb cançons de la història de Catalunya, està parit al Bages, amb Joaquim Vilarmau (idea), Toni Xuclà (música), Joan Vilamala (lletres) i les actrius Aina Huguet i Laia Oliveras. La colla castellera Tirallongues compartirà actuació amb els Minyons de l´Arboç. L´Esbart Manresà representarà el Centendansa. La Cobla Ciutat de Manresa tocarà en l´espectacle de dansa aèria del Circo Delicia.