El Kursaal es va convertir en un plató de televisió. La tercera gala de Buscant La Trinca, un programa que cerca els successors del trio per fer una pel·lícula, es va celebrar dimarts a la nit a Manresa. Només entrar, al pati hi havia pantalles, focus i càmeres, i una catifa vermella per la qual van desfilar, sortits d'un autobús, els protagonistes del programa: els tres exmembres de La Trinca (Josep Maria Mainat, Toni Cruz i Miquel Àngel Pascual), i les tres membres del jurat, Imma Sust, Carme Conesa i Lloll Bertran. A més a més, la surienca Beth Rodergas n'era la presentadora i Toni Albà, fent de Benet XVI, va aparèixer en moments puntuals de la gala.

Totes les entrades estaven venudes i el Kursaal era farcit de càmeres. A dalt de l'escenari, un animador excèntric cridava l'atenció del públic sense cap mena de resultat. "Moltes gràcies per ser aquí, sense vosaltres la televisió no seria possible", va repetir unes cinc vegades al llarg de la nit. "Ara farem uns quants plans recurs", va dir el regidor del programa, que anava per feina. "Aplaudiu com si el que hi hagués a l'escenari us agradés molt". Només hi havia una escenografia i un home amb uns auriculars, però el Kursaal va aplaudir. "I ara, pel mateix preu, un somriure".

Per fi el programa va començar, amb Beth Rodergas de presentadora, que va dir que se sentia "com a casa". Quan van aparèixer La Trinca, va ser rebuda a peu dret i amb una ovació (indicacions que el públic havia rebut abans de començar a gravar), i es van dirigir al públic recordant que Manresa va ser una de les poblacions on més vegades van actuar al llarg de la seva trajectòria. Després es van dirigir als seus seients, unes butaques amb les seves fotos, de joves, a darrere, que evidenciaven que els anys no perdonen.

El primer participant de la nit va entrar a actuar, i un darrere un altre, els escollits de la Catalunya central van mostrar el seu talent trincaire. Després de cada actuació, el jurat deia al candidat si passava o no a la fase següent, a l'estil de Tú sí que vales (també de la productora Gestmusic, dirigida per Mainat i Cruz). Manresa, Prats de Lluçanès, l'Ametlla de Merola, Fonollosa, Vic i Santpedor van ser algunes de les poblacions amb representants a la gala, que van cantar temes tan emblemàtics com Coses de l'idioma, El baró de Bidet i No ve d'un pam. Un total de deu candidats van passar per l'escenari, i com més disfressats anaven, menys possibilitats de ser seleccionats tenien. També el Benet XVI de Toni Albà es va animar a cantar algun tema de La Trinca, amb les lletres canviades.

"Aquest no és el vestit tradicional de Súria?", demanava Toni Cruz a Beth Rodergas, que duia una minifaldilla i uns talons alts que li van costar una entrebancada just abans d'entrar a plató. Sort que era un fals directe.

En sortir, se sentien uns crits d'eufòria. "Ens n'anem a Barcelona!", deien alguns dels familiars dels candidats que havien passat, tot orgullosos. El públic que havia aguantat estoicament les dues hores de programa va sortir amb regal i tot: una bossa amb el logotip del programa.