La Catalunya central té quatre representants a Buscant la Trinca, el reality show de TV3 que té com a objectiu trobar la nova Trinca del segle XXI. El programa, a més, el presenta una bagenca, la surienca Beth Rodergas. Eloi Hernàndez, de Fonollosa, Dídac Flores, de Cardona, i Marc Marginet i Martí Villegas, de Berga, són els quatre concursants de les comarques centrals que competeixen, amb catorze finalistes més, per arribar ser un dels tres guanyadors. El premi? Interpretar un paper en una pel·lícula sobre el trio que dirigirà Joaquim Oristrell.

Els 18 finalistes ja han arribat a l'escola on es formaran els aspirants a trincaires i setmana rere setmana es nominaran tres concursants, dels quals un serà expulsat del programa. Els representants de la Catalunya central, el més jove de 17 i el més gran de 22, creuen que serà difícil situar-se entre els tres guanyadors. Competeixen amb molts professionals, però mantenen les seves aspiracions intactes.

La representació bagenca surt de Fonollosa i de Cardona. De la primera població és Eloi Hernàndez, de 22 anys, que estudia un màster de Formació de Professorat de Secundària i Batxillerat a la Universitat de Girona, després de llicenciar-se en Ciències Polítiques i de l'Administració el curs passat. "Sempre he tingut afinitat i interès per la Trinca", afirma. "Avui en dia les seves lletres són encara vigents". Dídac Flores, de Cardona, és el concursant més jove del programa. Té 17 anys i el compagina amb el 2n de batxillerat a l'IES Sant Ramon. "Ara tinc exàmens i els he de fer més d'hora perquè tinc les classes de l'acadèmia", explica.

Marc Marginet, de 19 anys i estudiant de segon de Dret a la Universitat de Barcelona, i Martí Villegas Pons, també de 19 anys, que estudia un grau de formació en Educació Primària a la Blanquerna de Barcelona, són tots dos berguedans. Són amics i veïns, i van decidir provar sort. "Va ser un dissabte a la nit, que ens vam engrescar, i aquí ens tens, sense pensar que arribaríem tan lluny". Per a Marginet, l'experiència "està sent molt bona; vaig presentar-me al programa amb la voluntat d'anar-ho a passar bé". Admet que veu complicada la seva continuïtat a mesura que passin les setmanes, perquè "hi ha molts concursants que són actors professionals". Però veu com un avantatge ser "dels més joves". Marginet ja fa dues temporades que actua als Pastorets de Berga, de l'agrupació teatral La Farsa. El segon berguedà és Martí Villegas, que té experiència musical, ja que estudia tercer de grau mitjà al Conservatori del Bruc de Barcelona i toca el fiscorn amb la Cobla Pirineu. Havia estat integrant dels grups Efecte 615 i Escac i Mat, on tocava el trombó i també cantava. Creu que l'aparició al programa "pot ser una oportunitat perquè se'm conegui". I ho està aconseguint: "vaig anar a comprar uns calçotets pel programa en una merceria de Barcelona i em van reconèixer tres senyores. Em van demanar un autògraf!".