Asstrio serà aquesta nit a la Sala Petita del Kursaal per oferir un segon concert en un format especial i efímer que només es podrà escoltar en cinc ocasions: Asstrio + 2. Al trio format per l'avinyonenc Santi Careta a la guitarra, Arecio Smith als teclats i Santi Serratosa (també membre de Gossos) a la bateria, se'ls uneixen Toni Pagès en una segona bateria i el veneçolà Joaquín Arteaga a les percussions. Proposta explosiva i carregada de ritme.

No podia ser d'una altra manera: els 5 concerts del quintet Asstrio+2 formen part del 5è festival Internacinal de Percussió de Catalunya, organitzat per l'Auditori de Barcelona. "Tot va començar ja fa quatre anys, quan vam fer un concert d'Asstrio + Toni Pagès, amb dues bateries. El director del festival ens va veure, i feia temps que tenia pensat que hi actuéssim", explica Santi Careta. I, a part de Toni Pagès, se'ls va afegir el veneçolà Joaquín Arteaga. "En Joaquín és un col·laborador habitual, ja havia tocat en els nostres dos discos". Per tant, la compenetració amb els nous fitxatges no ha estat difícil. "Tots dos coneixien el repertori i havien tocat amb nosaltres moltes vegades", afirma Careta.

El repertori que es podrà escoltar avui a les 9 del vespre estarà compost pels temes més destacats del grup, ja publicats o no: d'una banda, "una revisió" de temes dels dos discos que el trio té al mercat, i, d'altra banda, noves melodies que tenen al forn i que veuran la llum el setembre, data en què la formació té previst treure disc nou. "Entrem a gravar el mes de juny i juliol. Ja tenim els temes decidits", explica Santi Careta. Un àlbum que, segons el guitarrista, "seguirà la línia que hem obert amb els dos discos anteriors". El concert, a més, inclourà una versió de Billie Jean, del desaparegut Michael Jackson, que el grup ja tocava abans de la seva mort.

L'efímera formació arriba a Manresa per oferir el segon de cinc concerts d'Asstrio+2. L'estrena va ser dissabte passat a l'Auditori de Barcelona, i "va anar molt i molt bé", diu Santi Careta. "L'Auditori era pleníssim, i va ser un concert molt especial, de gai-rebé dues hores. Per a nosaltres era una cita important: era una estrena, hi havia molta premsa i molts músics, gent que fa temps que ens segueix i gent que no ens havia escoltat mai". I, és clar, l'Auditori sempre és un escenari important, tot i que el grup ja hi havia estat abans per presentar-hi el seu segon disc, ara fa dos anys.

Però on encara no ha tocat Asstrio és al teatre Kursaal, un escenari que Careta assegura que li fa una "il·lusió especial". El guitarrista avinyonenc comenta que té moltes ganes de tocar-hi. "Per aquí tenim molta gent que ens segueix, i vindrà tota la família". Després de Manresa, Asstrio+2 passarà per Sant Feliu de Llobregat (12 de febrer), Vic (19 de febrer) i Banyoles (27 de febrer).

De tot i força

Asstrio és una formació impossible de definir. És versàtil, flexible i camaleònica, i plena d'inquietuds. Aquesta virtut els ha valgut actuar a festivals tan diferents com el Sónar, el Senglar Rock, el Festival de Jazz de Terrassa, el BAM i el Cruïlla de Cultures. I ara, al 5è Festival de Percussió de Catalunya. Un currículum del qual cap altra formació pot presumir. "El grup és una caixa de sorpreses", diu Careta. "Vam començar fent jazz i groove, i hem evolucionat incorporant-hi elements d'electrònica, de jazz, blues, surf i més. En el nostre trio hi cap tot. Així que ens volen a festivals tant de jazz, com de blues, com de percussió". El gust per provar noves fórmules no acaba aquí: a partir del març comencen una gira amb el grup de hip-hop At Versaris, amb qui ja havien col·laborat anteriorment. "Els ha marxat el DJ i els farem les bases", explica Careta. Entre els concerts programats, n'hi ha un el dia 8 de març al centre penitenciari dels Lledoners de Sant Joan de Vilatorrada. "Des que vam començar, hem fet repertori amb una cantant, amb un saxo, ara amb dues bateries... i ens continuarem adaptant. Tot acaba encaixant", assegura.