L'aigua es pot mirar des del dibuix, des de la pintura o des de la fotografia? Sí. I qui ho vulgui ho podrà comprovar a partir d'avui al Museu de la Tècnica de Manresa, que acull la primera exposició temporal des de la seva renovació. L'aigua és un tresor s'inclou en el cap de setmana d'activitats relacionades amb l'aigua que ha organitzat el Parc de la Sèquia.

A la mostra, que itinerarà per Catalunya, tres artistes mostren amb les seves obres el seu punt de vista sobre l'aigua, cadascun des d'una disciplina diferent: Maria Oms, amb els seus quadres de pintura a l'oli, i els germans Xavier i Agustí Serrano, el primer amb fotografia, i el segon a través de la il·lustració. Es tracta d'una exposició amb tres parts molt ben diferenciades: les seves obres no estan relacionades, sinó que han partit d'un treball individual.

"Hem tingut una llibertat creativa total", assegura el fotògraf Xavier Serrano. "No ens hem explicat res, de manera que serà una sorpresa veure'n el resultat". L'únic punt en comú entre els artistes és l'aigua com a eix temàtic. "L'exposició recorda que l'aigua és d'allà on venim i que és gràcies a l'aigua que existim. Nosaltres no hi donem valor, obrim una aixeta i ja està", afegeix Serrano.

"Tal com l'aigua té una dimensió creativa, també té una part destructiva", explica Maria Oms, que firma la part pictòrica. La seva idea de treballar en aquesta temàtica va sorgir d'un viatge durant les seves vacances d'estiu, en què la imatge d'una cascada la va conscienciar del valor de l'aigua. Tot i això, "l'exposició no vol ser moralista, no reivindica res", afegeix Serrano, "sinó que l'aigua és simplement un punt de partida". Per a Núria Matamala, directora de l'equipament, "els Dipòsits Vells són un marc perfecte per a una exposició amb aquesta temàtica i molt adequada per la relació que la ciutat té amb aquest element".

És la primera vegada que els germans Serrano exposen junts. "M'alegra molt compartir alguna cosa amb el meu germà més enllà de la calvície", bromeja Xavier Serrano. És també el primer cop que Agustí Serrano fa una exposició amb la seva obra, i compartir sala amb el seu germà i fer-ho a la seva ciutat natal és un valor afegit. Agustí Serrano és dibuixant freelance i ha treballat en tallers creatius, agències de publicitat i editorials. Manresà de naixement, fa dos anys que viu a les illes Canàries, i anteriorment va passar 17 anys al País Basc. "Després de tants anys estic molt content de mostrar a casa la meva feina".

L'exposició s'inaugura el divendres 19 de març, a les 7 de la tarda, i es podrà veure al Museu de la Tècnica de Manresa fins al dia 12 d'abril. Els tres artistes duran a terme una part de les activitats que aquest cap de setmana de l'aigua tindran lloc al museu: l'explicació d'un conte i l'elaboració d'un mural.