Els Amics de les Arts estan vivint un dolç moment que es demostra amb la marató que van fer divendres, dia de Sant Jordi, i que els va portar al Kursaal. La seva meteòrica projecció al primer pla del panorama musical català va fer que aquest grup de folkpop visqués un dia atapeït d'actes i, en aquesta voràgine, va complir un petit somni: "estem molt contents de ser a Manresa i haver omplert el Kursaal, un fet que per a nosaltres era impensable fa tres mesos", deia Joan Enric Barceló, la veu del grup.

Després de tot un dia d'acte en acte, aquest grup que s'ha convertit en la sensació musical del moment arribava a Manresa per fer un concert just abans de marxar a Barcelona, on acabava la seva particular marató de Sant Jordi. Però, amb el Kursaal ple i entregat, els quatre joves van dedicar al públic manresà dues hores de concert i de riures, completant una actuació còmplice que tenia les cançons del seu tercer senzill, Bed&Breakfast, com a fil argumental.

Els quatre amics -Joan Enric Barceló (guitarra), Eduard Costa (kazoo i xilòfon), Ferran Piqué (guitarra) i Dani Alegret (piano)- van arrancar el concert amb Per mars i muntanyes i van connectar amb el públic des de la primera nota. Abans de tocar el segon tema, La merda se'ns menja, van explicar amb la ironia que els caracteritza com va sorgir el grup, quan només eren companys de pis al carrer Muntaner de Barcelona.

L'speech, que va fer riure de valent els presents, va marcar la tendència del concert: llargues explicacions entre cançó i cançó, convertint l'actuació en un espectacle més que en un concert convencional. La frescor i manca de pudor d'aquesta banda es va fer notar quan, abans de cantar T'estimo un 36%, van projectar un power point titulat "Balanç d'amor" on se suposa que Eduard Costa, component del grup, explicava a la seva noia com l'estimava.

Amb cançons més tranquil·les, com Reikjakik, i més animades, com Jean Luc, cançó que el Kursaal va acompanyar picant de mans, els Amics de les Arts van explicar al públic manresà històries quotidianes en què cadascú, més o menys en alguna cançó o altra, s'hi podia reconèixer. La banda va acabar la primera part del concert amb L'home que treballa fent de gos, un original tema de melodia enganxosa que va donar entrada a l'escenari a un home vestit de gos que, de nou, va arrancar els riures de la gent.

Era tard i els Amics de les Arts havien de viatjar a Barcelona per actuar, però van aguantar encara una bona estona amb noves i engrescadores cançons, com Armengol, Tren Transiberià, A vegades i una divertida versió d'un popular tema de Carla Bruni. Amb el tema 4-3-3 els Amics de les Arts van aconseguir que tot el Kursaal cantés allò de "oh le le, oh la la, un shawarma amb tu és el millor que hi ha".

El concert va acabar amb els músics de genolls ovacionats per un Kursaal que, per damunt de tot, s'ho havia passat d'allò més bé.