L´escenari de la sala gran del Kursaal s´omplirà dimecres 26 de maig a partir de les 9 del vespre dels gairebé 100 músics de l´Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), que hi actuaran sota la batuta del japonès Eiji Oue, en un dels darrers concerts de l´OBC que dirigeix, abans de deixar la formació. En aquest concert, que inaugura el Toc de Clàssica del Kursaal d´aquest any, es podran escoltar els cèlebres ´Quadres d´una exposició de Mussorgski´ que va orquestrar Maurice Ravel. A més a més, l'OBC tocarà el ´Nocturno sevillano´ del sabadellenc Agustí Borgunyó, el ´Don Joan´ d´ Strauss.

Una hora abans del concert, a les 8 del vespre i a la sala polivalent 1 del Kursaal, el musicòleg Josep M. Vilar, farà una xerrada oberta a tothom sobre l´obra ´Quadres d´una exposició de Mussorgski´, en la línia de la iniciativa -ja consolidada- de les conferències prèvies a les òperes que es representen al Kursaal.

L´abonament del Toc de Clàssica, que costa 50 euros, encara es pot comprar a les taquilles del Kursaal, per telèfon (93 8723636) i per internet. Les entrades individuals per al concert de l´OBC costaran 30 euros (25 amb Carnet Galliner, majors de 65 i menors de 25. Per als estudiants i professors de música, 50% de descompte).

El segon concert del Toc de Clàssica del Kursaal serà el divendres dia 9 de juliol, a càrrec del virtuós violinista algerià Gilles Apap, acompanyat per l´Orquestra Simfònica del Vallès, amb un programa que va des de Bach, Mozart, passant per ´Les quatres estacions´ de Vivaldi. La tercera proposta del Toc de Clàssica arribarà la setmana abans de la Festa Major de Manresa (dijous, 19 d´agost), de mans del professorat de la reconeguda Acadèmica Internacional de Música de Solsona, que interpretarà Txaikovski.