Nils Lofgren, guitarrista de la E-Street Band, la banda que acompanya Bruce Springsteen, oferirà un concert a Berga a finals del proper mes d'octubre. Serà l'únic que farà tant a Catalunya com a l'Estat espanyol. La visita de Lofgren al Berguedà es deu al fet que un col•lectiu de persones seguidores d'Springsteen fa temps que intenten organitzar concerts amb músics de la seva òrbita. És el cas, per exemple, del veterà Elliot Murphy, que ja ha tocat dues vegades a Berga.

Nils Lofgren va començar a formar part de la E-Street Band el 1984, quan va entrar-hi per substituir Steve Van Zandt. Posteriorment, amb el retorn de Van Zandt, Lofgren es va mantenir com a guitarrista al grup i ha seguit fins ara. El concert que farà a Berga s'emmarca dins la gira europea que està preparant però és l'únic que es farà a Catalunya i a l'Estat espanyol.

El col·lectiu de berguedans que organitzen el concert explica que Logfren ha acabat accedint perquè a Catalunya hi ha un fort seguiment de la carrera de Bruce Springsteen i de tot el seu entorn. Aquest fet també explica que Elliot Murphy, amic històric d'Springsteen, ja hagi tocat dues vegades a Berga, a la sala de concerts 'La General'.

Sent l'única visita de Lofgren a Catalunya i voltants, es preveu que l'afluència pugui ser més elevada que en els concerts d'Elliot Murphy, fet pel qual s'està parlant amb l'ajuntament per habilitar un espai més gran. Una data probable per fer el concert seria el 31 d'octubre, però tot just s'estan acabant de tancar els serrells.