Del 7 al 15 d'agost es representarà cada nit al claustre de la Seu d'Urgell El retaule de Sant Ermengol, que enguany presenta com a novetat la incorporació del Cor de Cambra Caterva en dues de les representacions, l'any en què se celebra el mil·lenari de la consagració del bisbe Sant Ermengol. Com a novetat, també s'hi afegirà un nou quadre, que ha estat escrit novament per Esteve Albert. Totes les sessions se celebraran a 2/4 d'11 de la nit.

El retaule de Sant Ermengol és una obra teatral medieval, en vers, representada anualment al claustre de la catedral de la Seu d'Urgell des de l'any 1957. Un centenar d'actors amateurs escenifiquen en diferents quadres alguns episodis de la vida de Sant Ermengol, bisbe de la Seu des de l'any 1010 fins al 1035, i personatge clau en el procés d'expansió dels comtats pirinencs i de formació de l'ac- tual Catalunya.

El retaule de Sant Ermengol vol aprofitar que aquest any es commemora el mil·lenari de la consagració del bisbe per donar a conèixer la representació a tot Catalunya i donar-li més reconeixement a nivell nacional.

Així, un nou quadre escrit per Esteve Albert s'incorpora als nou que formaven l'obra fins ara, que transportarà el espectadors fins a l'any 1010. Es tracta d'un dels diversos quadres que resten inèdits, i que podrien ser incorporats en futures edicions. També s'ha millorat el sistema d'il·luminació i s'han incorporat nous efectes.

En l'edició d'enguany es continuarà amb la figura del narrador, que entre quadre i quadre explicarà breument el contingut de l'escena següent. La música és una peça clau en aquest espectacle, amb fragments de peces del barroc i de cant gregorià.