El Documental del Mes torna avui al teatre Conservatori de Manresa amb la projecció (21 h) d'El último aplauso (2008), que narra la història d'un grup de cantants de tango de Buenos Aires que es reunia per tocar en un dels bars més famosos de la ciutat, El Chino. L'any 2001, l'amo del bar va morir misteriosament. Un parell de setmanes després, el lloc era una ruïna, i els mítics cantants d'El Chino començaven a caure en l'oblit.

Dirigit i guionitzat per German Kral, El último aplauso segueix el camí d'aquests cantants de tango oblidats i mostra les seves dificultats per guanyar-se la vida després de la clausura del bar i durant la major crisi econòmica mai viscuda a l'Argentina. Però, sobretot, El último aplauso és la història de la lluita per un somni: la d'uns artistes que només volen tornar a cantar davant del públic, encara que sigui per últim cop, i rebre'n el darrer aplaudiment.

El Documental del Mes té com a objectiu acostar aquest gènere al màxim nombre d'espectadors possible i incrementar la presència del documental europeu a les pantalles cinematogràfiques. Els films es projecten en versió original subtitulada en català. Les entrades costen 4 euros i 3 amb el Carnet de CineClub i Galliner, i es poden comprar a les taquilles del Kursaal, per telèfon (938723636) i una hora abans de la sessió a les taquilles del Conservatori.