L'obertura de temporada del prestigiós teatre de la Scala de Milà arribarà avui a milions de persones arreu del món gràcies a la retransmissió via satèl·lit que, a casa nostra, oferiran en directe els cinemes Bages Centre de Manresa, Catalunya de Berga i Guiu de la Seu d'Urgell. A partir de les 5 de la tarda i amb una representació que durarà gairebé cinc hores, el teló s'alçarà en una de les grans catedrals mundials de l'òpera per oferir la funció inaugural de La Valquíria, de Richard Wagner, amb direcció de Daniel Barenboim i les interpretacions protagonistes del tenor Simon O'Neill (Siegmund), el baix John Tomlinson (Hunding), el baríton Vitalij Kowaljow (Wotan) i la soprano Waltraud Meier (Sieglinde).

L'exhibició de funcions operístiques pel canal cinematogràfic, amb la màxima qualitat d'imatge, està arrelant a Catalunya. El Circuit Català de Cinema Digital portarà l'estrena milanesa, considerada una de les nits més importants de la temporada arreu del món, a setze poblacions catalanes, una relació a la qual també s'ha afegit darrerament Bages Centre de Manresa aprofitant el renaixement que el gènere operístic està experimentant a la Catalunya central, amb un públic fidel.

La versió de Die Walkure que es podrà veure aquesta tarda combinarà la potència creativa de Wagner amb els avenços tecnològics del segle XXI, i la posada en escena del director belga Guy Cassiers és esperada amb interès pels crítics. Barenboim defensà ahir l'actualització de l'òpera afirmant que "és un error quedar aferrats al passat i cal pensar en una Valquíria contemporània i universal, com ho és tota l'obra de Wagner". El director argentino-israelià ja va obrir el curs de la Scala l'any passat amb Carmen, que va rebre elogis per a ell i la protagonista i xiulets per a la direcció escènica.