El 'Diari de Girona' i el 'Setmanari de l'Alt Empordà' publicaran aquesta setmana juntament amb el diari francès 'L'Indépendant' amb motiu de la posada en marxa diumenge que ve de la línia Figueres-Vilafant-Perpinyà del Tren d'Alta Velocitat (TAV). Amb aquest suplement conjunt, Editorial Prensa Ibérica i el Grup Sud Ouest -empreses editores dels rotatius- volen posar de manifest l'existència d'un espai social, cultural, econòmic i comunicatiu comú entre el Llenguadoc-Rosselló i les comarques gironines, així com destacar l'oportunitat que significa l'arribada del TAV per als dos territoris.

El suplement especial consta de dotze pàgines en l'edició en francès i de setze a la catalana i es distribuirà amb el 'Diari de Girona' i 'L'Indépendant' dimecres, mentre que el 'Setmanari de l'Alt Empordà' l'encartarà aquest dimarts. En total, es distribuiran 90.000 exemplars per una audiència estimada de 275.000 lectors.

Escrit en català i francès als seus respectius espais d'influència, recull la història de l'arribada de l'alta velocitat a les dues poblacions i dibuixa, a través de diversos personatges, la influència que pot tenir el TAV.

Algunes de les personalitats que sortiran al suplement són Christian Bouquin, president del Consell Regional del Lleguadoc-Rosselló; Jean Paul Alduy, president de la Comunitat d'Aglomeració de Perpinyà; Jean-Marc Pujol, alcalde de Perpinyà; Santi Vila, diputat al Parlament de Catalunya i alcalde de Figueres; Consol Cantenys, presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà i alcaldessa de Vilafant; Enric Vilert, president de la Diputació de Girona; Jacques Font, president del Mercat de Saint-Charles; Domènech Espadalé, president de la Cambra de Comerç de Girona; i Ramon Boixadós, president de la Fundació Gala - Salvador Dalí i expresident de Renfe.