Després d'haver passat per Mèxic i Perpinyà i haver participat a la biennal de fotografia d'Olot, fins al 28 de febrer es podrà visitar a Manresa l'exposició fotogràfica de Jordi Cohen sobre la vida quotidiana a Haití abans del terratrèmol. Sota el títol Vivre le tap-tap, aquesta mostra, formada per catorze imatges en blanc i negre, que ha rebut diversos premis i mencions, omple les parets del Cafè del Canonge d'AMPANS. Cohen es declara un fotògraf autodidacte i, tot i que va néixer a Manresa, actualment viu a Barcelona. Després de llicenciar-se en Medicina, ha treballat durant més de quinze anys en el sector de la salut i ha viatjat arreu. Divendres, l'autor va ser a la capital del Bages, provinent de Madrid, per presentar l'exposició. També van assistir a l'acte el regidor Xavier Rubio, el director d'AMPANS, Toni Espinal, i Santi Vidal, de Creu Roja.

No és casualitat que aquesta exposició s'hagi inaugurat just ara, quan es compleix un any del terratrèmol que va devastar Port-au-Prince. Amb aquest rerefons, la mostra servirà per recaptar fons que es destinaran a Haití mitjançant els projectes de Creu Roja i la Plataforma Manresa Solidària amb Haití, per mitjà de la venda de reproduccions de les fotografies exposades, però de mida A5 i que es podran adquirir per 2 euros.

Vivre le tap-tap explica històries quotidianes dels haitians de Port-au-Prince a través del mitjà de transport més utilitzat a la capital, el tap-tap. El nom prové del so que fa el vehicle en donar dos cops a la seva xapa (tap tap), que són imprescindibles perquè el xofer s'aturi. El testimoni fotogràfic de Jordi Cohen recull instantànies fetes des de la finestra del vehicle, des de fora i des de dins "sense que la gent no se n'adonés". També hi ha retrats o imatges que giren al voltant d'aquest mitjà de transport, com ara la d'un venedor de medicaments a prop de l'estació del tap-tap. Tot i que Jordi Cohen ha estat en dues ocasions a Haití, les imatges que es poden veure a El Canonge pertanyen al seu primer viatge, l'any 2006. Dos anys més tard hi tornaria. L'autor assegura que "d'Haití tampoc no sóc un expert i aquest reportatge no va ser una cosa premeditada".

Divendres, durant la presentació, Xavier Rubio va anunciar que el 10 de febrer vinent, a les 7 de la tarda, al Cafè del Canonge, aprofitant l'exposició "es farà un acte per explicar dos projectes de Manresa Solidària amb Haití".