Dos anys i mig després de tancar la gira 'Coser i Cantar', Antònia Font treu 'Lamparetes', a la venta l'11 d'abril a Mallorca, i el 12 d'abril fora de l'illa. El grup diu que després de l'aturada d'aquests dos anys, tornen més reforçats que mai i asseguren que possiblement el grup "durarà més" després d'aquesta pausa. El guitarrista d'Antònia Font, Joan Miquel Oliver, ha explicat que el nom de 'Lamparetes' s'ha triat per contraposar la civilització a la naturalesa, que representaria la llum del sol. Diuen que el disc s'hauria pogut dir 'Homos' ja que és un homenatge als "homos unineuronals" però que al mateix temps tenen "la capacitat extraordinària de protagonitzar fites històriques".

Els components del grup Antònia arriben per separat i escalonats en el temps a la sala de premsa del Teatre Principal de Palma, precisament on encetaran la gira de 'Lamparetes' el proper 25 d'abril. El guitarrista del grup i també el més parlador, Joan Miquel Oliver, ha explicat que el nom del disc es correspon a una contraposició de la civilització que representaria la llum d'una làmpada a la naturalesa, que és la llum del sol. Diu que el disc s'hagués pogut dir perfectament 'Homos', ja que és un "homenatge als homos que han contribuït al progrés".

El disc parla, segons diu Oliver, dels "homos solitaris, senzills que no tenen una fixació" i que gaudeixen "mirant el futbol amb els col·legues", però que si se'ls ofereix la possibilitat de "conquerir Amèrica" hi van. En definitiva, diu Oliver, s'explica la contraposició de "l'home unineuronal" que també té "la capacitat extraordinària de protagonitzar fites històriques". Per aquest motiu, la portada del disc mostra el progrés amb la imatge de l'edifici de Gesa a Palma i la contraportada mostra l'edifici del palau de congressos de la capital balear, actualment en construcció, i que representa, segons el grup, un edifici "horrible" com l'excés de progrés.

No es queixen de l'èxit però tampoc n'anhelen més, ja que diuen es conformen anant fent discs. "Tenim més feina de la que necessitem" i el guitarrista del grup assegura que seguir treballant és "una cortesia cap al públic". Oliver també diu que és com si els hagués tocat "la loteria". El cantant del grup, Pau Debon, ha explicat que un any després de "desconnectar, de descans i de fer vida social perduda" es reuniren per mirar si tornaven a començar. Oliver assegura que aquest disc és la continuació d'Antònia Font i és "com si no hagués passat res". El guitarrista del grup ha explicat que després de fer tants de discs seguits i després de quatre anys de repetir el mateix repertori de cançons, "la cosa feia olor de passat" i per això decidiren fer una pausa fins tenir un "nou disc en condicions".

De fet, un altre dels components del grup, Joan Roca, diu que després d'aquesta aturada el grup surt més "reforçat" que mai, ja que es parteix novament de zero. Ha assegurat també que Antònia Font "durarà més" després d'aquesta pausa ja que ha ajudat a "oxigenar". "Les hores d'aeroport fan molt de mal", ha conclòs.

Sobre 'Lamparetes', el guitarrista del grup, Joan Miquel Oliver, ha dit que és "el millor disc" que tenen, ja que en aquesta ocasió han hagut de descartar cançons, un fet que no els havia passat mai. Oliver ha explicar que en aquest disc hi ha cançons "ja gravades i amb maqueta" que "han caigut". De fet, ha explicat que és el disc "que més honestament" voldria sentir d'un altre grup.

Sobre la manera de crear 'Lamparetes', Oliver ha dit que ha utilitzat un mètode que feia temps que no usava, com explicar històries amb personatges i crear estampes visuals. D'aquesta manera, espera que el públic entengui les seves cançons, una de les crítiques que li ha arribat en algunes ocasions. Demanat sobre si es sorprèn de l'èxit de Manel, Oliver ha dit que "són bons de cullons".

La gira del nou disc dels mallorquins Antònia Font començarà a Palma amb actuacions el proper 25 i 26 d'abril, amb entrades gairebé exhaurides, i continuarà el 28, el 29 i el 30 d'abril al Casino l'Aliança de Barcelona, amb entrades també gairebé exhaurides. Oliver ha avançat que el concert tindrà dues parts. Durant la primera es cantaran les cançons del nou disc, i la segona part es recorrerà a cançons antigues. El grup segueix apostant pels concerts tranquils i fuig, per ara, de retornar a les festes majors.