"Un homenatge als homos unineuronals"

Antònia Font defineix ´Lamparetes´ com el seu ´millor disc´

El grup mallorquí llença un nou disc que estarà a la venta l'11 d'abril a Mallorca i el 12 d'abril fora de l'illa

 14:49  
El grup Antònia Font, abans de començar la roda de premsa.
El grup Antònia Font, abans de començar la roda de premsa. Ramis, Martina - ACN

RAMIS, MARTINA - ACN Dos anys i mig després de tancar la gira 'Coser i Cantar', Antònia Font treu 'Lamparetes', a la venta l'11 d'abril a Mallorca, i el 12 d'abril fora de l'illa. El grup diu que després de l'aturada d'aquests dos anys, tornen més reforçats que mai i asseguren que possiblement el grup "durarà més" després d'aquesta pausa. El guitarrista d'Antònia Font, Joan Miquel Oliver, ha explicat que el nom de 'Lamparetes' s'ha triat per contraposar la civilització a la naturalesa, que representaria la llum del sol. Diuen que el disc s'hauria pogut dir 'Homos' ja que és un homenatge als "homos unineuronals" però que al mateix temps tenen "la capacitat extraordinària de protagonitzar fites històriques".

Els components del grup Antònia arriben per separat i escalonats en el temps a la sala de premsa del Teatre Principal de Palma, precisament on encetaran la gira de 'Lamparetes' el proper 25 d'abril. El guitarrista del grup i també el més parlador, Joan Miquel Oliver, ha explicat que el nom del disc es correspon a una contraposició de la civilització que representaria la llum d'una làmpada a la naturalesa, que és la llum del sol. Diu que el disc s'hagués pogut dir perfectament 'Homos', ja que és un "homenatge als homos que han contribuït al progrés".

El disc parla, segons diu Oliver, dels "homos solitaris, senzills que no tenen una fixació" i que gaudeixen "mirant el futbol amb els col·legues", però que si se'ls ofereix la possibilitat de "conquerir Amèrica" hi van. En definitiva, diu Oliver, s'explica la contraposició de "l'home unineuronal" que també té "la capacitat extraordinària de protagonitzar fites històriques". Per aquest motiu, la portada del disc mostra el progrés amb la imatge de l'edifici de Gesa a Palma i la contraportada mostra l'edifici del palau de congressos de la capital balear, actualment en construcció, i que representa, segons el grup, un edifici "horrible" com l'excés de progrés.

No es queixen de l'èxit però tampoc n'anhelen més, ja que diuen es conformen anant fent discs. "Tenim més feina de la que necessitem" i el guitarrista del grup assegura que seguir treballant és "una cortesia cap al públic". Oliver també diu que és com si els hagués tocat "la loteria". El cantant del grup, Pau Debon, ha explicat que un any després de "desconnectar, de descans i de fer vida social perduda" es reuniren per mirar si tornaven a començar. Oliver assegura que aquest disc és la continuació d'Antònia Font i és "com si no hagués passat res". El guitarrista del grup ha explicat que després de fer tants de discs seguits i després de quatre anys de repetir el mateix repertori de cançons, "la cosa feia olor de passat" i per això decidiren fer una pausa fins tenir un "nou disc en condicions".

De fet, un altre dels components del grup, Joan Roca, diu que després d'aquesta aturada el grup surt més "reforçat" que mai, ja que es parteix novament de zero. Ha assegurat també que Antònia Font "durarà més" després d'aquesta pausa ja que ha ajudat a "oxigenar". "Les hores d'aeroport fan molt de mal", ha conclòs.

Sobre 'Lamparetes', el guitarrista del grup, Joan Miquel Oliver, ha dit que és "el millor disc" que tenen, ja que en aquesta ocasió han hagut de descartar cançons, un fet que no els havia passat mai. Oliver ha explicar que en aquest disc hi ha cançons "ja gravades i amb maqueta" que "han caigut". De fet, ha explicat que és el disc "que més honestament" voldria sentir d'un altre grup.

Sobre la manera de crear 'Lamparetes', Oliver ha dit que ha utilitzat un mètode que feia temps que no usava, com explicar històries amb personatges i crear estampes visuals. D'aquesta manera, espera que el públic entengui les seves cançons, una de les crítiques que li ha arribat en algunes ocasions. Demanat sobre si es sorprèn de l'èxit de Manel, Oliver ha dit que "són bons de cullons".

La gira del nou disc dels mallorquins Antònia Font començarà a Palma amb actuacions el proper 25 i 26 d'abril, amb entrades gairebé exhaurides, i continuarà el 28, el 29 i el 30 d'abril al Casino l'Aliança de Barcelona, amb entrades també gairebé exhaurides. Oliver ha avançat que el concert tindrà dues parts. Durant la primera es cantaran les cançons del nou disc, i la segona part es recorrerà a cançons antigues. El grup segueix apostant pels concerts tranquils i fuig, per ara, de retornar a les festes majors.

Novetats editorials

«La melanconia és una energia creativa»

«La melanconia és una energia creativa»

L'autor de «Nocturn de Portbou» recull en un nou llibre l'experiència com a escriptor en el camp...

El Govern concedeix mig milió d'euros al Gremi de Llibreters per la campanya 'Fas 6 anys. Tria un llibre'

El Govern concedeix mig milió d'euros al Gremi de Llibreters per la campanya 'Fas 6 anys. Tria un llibre'

L'objectiu és que els infants valorin el llibre i se sentin motivats per crear la seva pròpia...

El cantant d'Iron Maiden publicarà les seves memòries

El cantant d'Iron Maiden publicarà les seves memòries

Bruce Dickinson relata en l'autobiografia seva carrera musical i la seva batalla contra el càncer...

Cinema

Charlize Theron és la protagonista d''Atómica'.
'Atómica': La llista negra

'Atómica': La llista negra

Charlize Theron protagonitza un film basat en la novel·la gràfica homònima d´Antony Johnston

ESTRENES: La cinquena entrega de 'Transformers' arriba a la gran pantalla

ESTRENES: La cinquena entrega de 'Transformers' arriba a la gran pantalla

Pablo Berger torna als cinemes amb la coproducció catalana 'Abracadabra' cinc anys després de...

James Bond tindrà el seu propi canal de televisió

James Bond tindrà el seu propi canal de televisió

Movistar oferirà les pel·lícules de la franquícia més llarga de la història del cinema

Mor als 73 anys el cineasta Sam Shepard

Mor als 73 anys el cineasta Sam Shepard

L'actor, guionista i escriptor estatunidenc va estar nominat a l'Oscar a millor actor de...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema