L'infern d'alabastre, novel·la ambientada a Cardona i escrita pel cardoní Jordi Santasusagna, va rebre la millor de les acollides dissabte a Cardona. El teatre Els Catòlics es va omplir en la presentació d'aquest llibre, que descriu un thriller històric amb la marede-déu del Patrocini, patrona de la ciutat, com a protagonista. Santasusagna, envoltat d'amics i en un to proper i amb comicitat, va explicar com va sorgir la seva primera novel·la, el procés de confecció i edició i el seu sentit.

Santasusagna va sentir un dia, tot sopant, un comentari amb referència als papers de Salamanca: "encara ens prendran la marededéu del Patrocini!". La frase li va donar la idea per al llibre: l'acció se situa a la Cardona de l'any 2009 i arrenca amb l'arribada al poble de dos personatges francesos que pretenen recuperar la Notre Dame du Port, una imatge gòtica de la Verge patrona de la ciutat.

Tot i que la idea es va gestar el 2006, Santasusagna va explicar que el cos de la novel·la el va escriure el 2009 i la va acabar el 2010. Però l'escriptor no es pensava que la novel·la interessés a les editorials. No obstant això, l'editorial Alrevés aviat s'hi va interessar i va acabar-la publicant: "ens falta orgull de poble, hem de pensar en aquests editors que no havien trepitjat mai la vila de Cardona i que s'han interessat tant per la novel·la", va afirmar Santasusagna. Per a l'autor, al llibre "cal no buscar-hi dobles sentits, senzillament, gaudir-ne".

Amb Santasusagna hi va haver el rector de Sant Miquel, Antoni Guixé, que va dir amb un to distès que "m'agrada molt la novel·la perquè deixa molt bé el rector i l'alcalde" i va lloar l'obra tot dient que "és la novel·la que he llegit amb més voracitat".

També van asssistir a l'acte l'alcalde de Cardona, Josep Maria Sala, i els editors del llibre, Roger Clanchet i Gregori Dolz, que van agrair a Santasusagna haver participat activament en l'edició del llibre. L'acte també va incloure la lectura en directe d'un fragment del llibre, a càrrec de Dídac Flores, i al final l'autor va signar llibres als assistents.