La sala de 'Creació col·lectiva' estava plena de famílies amb nens i cotxets aparcats al costat de les parets no només per escoltar les actuacions musicals sinó per ballar la música electrònica que s'oferia des de l'escenari. Com si es tractes d'un concert nocturn del Sónar, els pares, les mares i els fills ballaven amb entusiasme com ''carn de discoteca i carn de Sónar'', segons cridava la cantant 'Loles' del grup 'Vie Vide Kids'', després d'interpretar una de les seves cançons. Astrid Rousse, coordinadora de SonarKids, creu que aquesta tercera edició del 'SónarKids' serà la més nombrosa de les celebrades fins ara i suposarà la consolidació d'aquesta secció en el conjunt de l'oferta del Sónar.

Astrid Rousse creu que la tercera edició de 'SònarKids' presenta la millor oferta d'espectacles musicals que fins ara s'havien ofert. El ritme d'entrada de les famílies durant les primeres hores del mati ha estat superior al registrat durant les altres dues edicions, cosa que indica que amb tota probabilitat es superarà el nombre de visitants de l'edició de l'any passat, que va ser a l'entorn de sis mil persones.

La coordinadora d'aquest festival explica que l'oferta d'espectacles va destinada a nens i nenes entre 0 i 14 anys, subratllant especialment l'oferta destinada al públic a partir dels 3 anys, que per l'edat poden participar d'una forma més interactiva en la graella d'espectacles que l'organització ha preparat.

En relació amb la receptivitat d'aquest públic infantil a la música electrònica que s'ofereix des d'aquesta secció que tanca l'edició del Sònar 2011, Rousse afirma sense cap dubte que els nens i les nenes que participen del 'SònarKids' són tots ells ''natius d'internet i del mòbil'' cosa que els fa molt ''receptius'' de les propostes que s'ofereixen.

Els pares i les mares amb els seus fills segueixen els concerts de música electrònica com si es tractés de qualsevol concert nocturn del Sònar. L'entusiasme de les famílies que omplien el mati d'aquest diumenge la sala de 'Creació col·lectiva' ha contagiat a la cantant 'Loles' del grup musical 'Vie Vide Kids' que al finalitzar una de les seves cançons ha dit ''sou carn de discoteca i carn de Sònar'', cosa que ha provocat rostres d'un cert desconcert entre alguns dels pares i mares que seguien amb entusiasme el concert.

Omplir un forat al mercat

Rousse ha dit que una dels claus de l'èxit de 'SònarKids' és que amb la seva oferta omple un forat del mercat que estava buit perquè gran part dels espectacles infantils que s'ofereixen van destinats a popularitzar la música clàssica i deixen de banda la música electrònica del públic del 'Sònar'.

Cristina Bielsa i Xavi Cadens són dos membres de dues famílies que participen per primera vegada en el festival del 'SònarKids'. Per Xavi Cadens es tracta de passar un bon diumenge assolellat amb la família, mentre es transmet als nens els ''valors'' de la música.

Carme Bielsa, que l'any passat no va poder venir perquè estava embarassada del seu segon fill, ha vingut per primera vegada al festival ''per la música i pel bon ambient'' que hi ha a les instal·lacions que cedeix el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Bielsa defensa que la música clàssica i la música electrònica són plenament ''compatibles''.

El festival ofereix una programació musical plena d'espectacles de primer nivell, amb les actuacions musicals del grup portuguès 'Buraka Som sistema', el locutor britànic de la 'BBC Ràdio 1' Gilles Peterson, el grup de pop juvenil 'Papa Topo', el quintet valencià 'Polock', entre d'altres actuacions de projeccions d'animació, exposicions d'art multimèdia i altres ofertes interactives.