La companyia Parking Shakespeare portarà la seva darrera producció, Somni d'una nit d'estiu, a la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, que ahir va donar a conèixer un avançament de la programació. El muntatge serà dirigit en aquesta ocasió pel santvicentí Joan Maria Segura i tindrà un repartiment en el qual hi haurà els manresans Mireia Cirera, Pep Garcia-Pasqual i Guillem Cirera.

L'obra s'estrenarà el 16 de juliol al Festival Shakespeare de Mataró, i es representarà del 18 a 31 del mateix mes al parc de l'Estació del Nord de Barcelona, un cicle d'actuacions que ja va dur a terme la companyia dirigida per Garcia-Pasqual fa dos estius amb L'amansiment de la fúria i l'any passat amb La comèdia dels errors, dues comèdies del repertori del dramaturg anglès. L'afegit d'enguany és que la peça també s'exhibirà en el gran aparador de Tàrrega, els dies 8 i 9 de setembre.

La principal novetat del nou projecte de Parking és la presència de Joan Maria Segura en la direcció escènica. Tal com explica Garcia-Pasqual, "la filosofia de la companyia és tenir cada any un director nou perquè aporti la seva mirada personal a l'obra que representem". Per aquest motiu, el popular actor Miquel Àngel Ripeu va assumir el repte el 2010, un any després que la producció inaugural del 2009 anés a càrrec del mateix Garcia-Pasqual.

Respecte del repartiment que fa dotze mesos va estrenar La comèdia dels errors, enguany es registra la baixa del manresà Carles Gilabert, que el 7 de juliol estrena Julieta & Romeo al Teatre Coliseum dins la programació del Festival Grec de Barcelona, així com la d'Arantxa Jiménez. La quota bagenca, però, es mantindrà amb la inclusió del també manresà Guillem Cirera a un elenc al qual, així mateix, es reincorpora Esther Cort, que no va poder participar en el projecte precedent perquè va ser al muntatge de Gata sobre teulada de zinc calenta que va dirigir Àlex Rigola al Teatre Lliure a final de l'any passat.

Els muntatges estiuencs de Parking Shakespeare es caracteritzen per representar-se a l'aire lliure i sense escenografia, propiciant un apropament del públic a l'escena que no es dóna en les funcions habituals dels teatres tancats. Després de l'estrena a Mataró, l'obra farà estada al parc de l'Estació del Nord de Barcelona cada dia a les 7 de la tarda entre el 18 i el 31 de juliol, amb excepció dels dimecres.

El circ obrirà la fira

Tàrrega donarà enguany al gènere del circ per primer cop l'oportunitat d'inaugurar la carismàtica fira, amb Entropics, un espectacle de carrer de la companyia Los Galindos que posarà en dansa vint artistes europeus i música en directe. El muntatge, de gran format, es desenvoluparà en tres escenaris units per dues passarel·les que sumen 40 metres de llargada, travessades per un cable en el qual el funambulista Olivier Roustand realitzarà una ascensió de 10 a 16 metres.

En el camp de les coproduccions, es podrà veure a la capital de l'Urgell El guia, la darrera creació de la Reial Companyia de Teatre de Catalunya, que té la col·laboració dels anglesos Metro Boulot Dodo. També arribarà a Tàrrega una representació d'artistes del programa Gravity, una proposta del festival londinenc Greenwich & Docklands Internacional que inclou dansa, teatre físic, circ i instal·lació, sempre amb la gravetat com a eix del treball.

En el terreny dels laboratoris de creació, el col·lectiu Nuyamworks aportarà a la fira l'espectacle de videocreació Daydream, La Veronal hi durà Pájaros muertos i Planeta 15 acudirà amb La bola d'or. En l'àmbit de les produccions catalanes, es podrà veure a Tàrrega Increpación Danza, La Industrial Teatrera (clown), Jordi Rocosa (escultures humanes), Efímer (instal·lació musical), el Circ Pànic i Kulbik (dansa urbana).

Altres noms que portaran els seus muntatges a la fira són Sol Picó (Petra, la mujer araña y el putón de la abeja maya), les Divinas (Enchanté!), Verdo Cendoya, l'Ateneu Popular 9 Barris, Alba Sarraute, Fadunito, Mumusic Circus, La Baldufa i Rosa Maria Sardà amb un recital sobre l'obra de Sagarra acompanyada de Roser Vila i Mercè Pons.