Jaume Arnella, un dels pioners de la recuperació de la tradició catalana, i Carles Belda, un dels successors en aquesta tasca, van cloure ahir el tercer Festival Berguedà Folk a Puig-reig. Davant un centenar de persones, Arnella, amb la guitarra, i Belda, amb l'acordió, van portar els seus goigs i romanços al festival berguedà amb les seves lletres, tant actuals com tradicionals.

El duet va musicar durant una hora de concert al pavelló de Puig-reig poemes de Vicent Andrés Estellés, Koldo Izaguirre o José Alfonso, a més a més dels tradicionals goigs i romanços. Carles Belda va voler fer un homenatge a la seva ciutat, Sabadell, i va prendre la paraula per cantar les Corrandes d'Exili, del poeta Pere Quart. El concert va acabar amb Les rondes del vi, que el públic va acompanyar cantant i aplaudint al ritme de la guitarra i l'acordió.

Per finalitzar definitivament el festival, el grup Ciac Boum va fer ballar els assistents al pavelló de Puig-reig amb la seva música peitavina del centre-oest de França.

Un dels organitzadors del Berguedà Folk, Ferran Vilà, va valorar molt positivament la tercera edició, ja que les preinscripcions han triplicat enguany les de l'edició del 2010. "Durant els tres dies d'actes unes 200 persones de mitjana han assistit als concerts i tallers que hem preparat", va assegurar ahir Vilà, que també va voler destacar que els participants del Berguedà Folk "han vingut de Portugal, Itàlia, França i Madrid, i hem apostat com a novetat per un taller de jocs tradicionals per a nens". Vilà considera que s'han fet menys concerts però de més qualitat.