El jurat del Festival Zoom d'Igualada entregarà avui els premis de la seva novena edició. Aquesta estat una de les més concorregudes, ja que s'hi han presentat una catorzena de produccions d'arreu d'Europa. A més de les categories tradicionals, enguany s'estrena la secció de minisèries espanyoles. La gala d'entrega de premis tindrà lloc a les nou del vespre al teatre de l'Ateneu, després de la preestrena de la nova sèrie de TV3 KKM (Kubala, Moreno, Manchón).

El Festival distingeix cada any figures del panorama audiovisual amb el Premi Zoom a la trajectòria professional. Alguns dels personatges o productores que han rebut el guardó són El Terrat i Teresa Gimpera, entre d'altres. Enguany els premis a la trajectòria seran per a la companyia Filmax Entertainment, i els actors Lluís Soler i Montserrat Carulla.

Un altre dels reconeixements que es donaran és el premi Tu ets la tele, una novetat de l'any passat, destinat a premiar un personatge o programa que ha marcat la vida dels teleespectadors. En l'edició de l'any passat els organitzadors van premiar el programa La bola de cristal de Lolo Rico. Aquest any la organització vol retre homenatge al mític programa infantil El Circo de la TV, que es va emetre a TVE des del 1972 i fins al 1983.

També s'entregarà el premi Auguri Sita Murt, aquest guardó especial amb el qual es vol reconèixer el treball d'una jove actriu de cinema i televisió a la qual s'augura una gran projecció de futur. Aquest any el festival concedirà el premi a Ariadna Cabrol. El primer Auguri va ser per a Aida Folch, i l'any passat la guardonada va ser María Valverde.